Musa Anter ödülü Cumhuriyet’e

24. Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri sahipleri belli oldu. Gazetemizin Diyarbakır Muhabiri Mahmut Oral, “Cizre’den kalan” haberiyle Türkçe Haber dalında birincilik ödülü aldı.

Yayınlanma: 20.09.2016 - 16:09
Abone Ol google-news

Türkçe Haber dalında gazetemizin Diyarbakır Muhabiri Mahmut Oral “Cizre’den kalan”, DİHA muhabiri Cihan Ölmez Özgür Gündem’de yayınlanan “Cizre’de 3. vahşet bodrumunun tanığı Serhildan anlatıyor: Kurşuna dizildiler” başlıklı haberiyle birinciliğe layık görüldü. Gazeteci Celal Başlangıç’a ise yasakların birinci yılında yaptığı dizi haber-röportajlar nedeniyle “Jüri Onur Ödülü” verildi. Kürtçe haber dalında ise Dicle Haber Ajansı muhabiri Gökhan Altay, “Çeteyên ku li bajarên Kurdistanê birîndar dibin li Agiriyê tên dermankirin” haberiyle aldı. 

Fotoğraf dalında ise ödüle Jin Haber Ajansı’ndan (JİNHA) Handan Tufan, İdil’de ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından çektiği “İki parça kül” adlı fotoğrafıyla layık görüldü. Karikatür dalında ödülü “Barış” adlı eseri ile karikatürist Özgür Evran kazandı. Görüntü dalında “İki yıl savaştı ve ailesini çetelerden kurtardı” adlı haber görüntüsü ile Hawar Haber Ajansı’ndan (ANHA) Dicle Ehmet’in ile “Nusaybin’de anne katledildi iki çocuğu ağır yaralandı” adlı haber görüntüsü ile Dicle Haber Ajansı’ndan Bilal Güldem paylaştı. Gurbetelli Ersöz Kadın Haberciliği Ödülü’ne ise “Cizre’de Öz yönetim çocuk evliliğe müdahale etti” adlı haberiyle JİN Haber Ajansı’ndan (JINHA) Ferda Yılmazoğlu layık görüldü.

Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenleri’ne onur ödülü

Yarışma kapsamında ödüle değer bulunan bu isimlerin yanı sıra kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan 100 isim ile birlikte Özgür Gündem’in tutuklu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya ve Yayın Danışma Kurulu üyeleri Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay da “Onur Ödülü”ne layık görüldü. Ödüller, 24 Eylül akşamı Diyarbakır Cigerxwîn Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Cumhuriyet'e Musa Anter ödülünü kazandıran Mahmut Oral imzalı haber:

Cizre'den kalan

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler