İBB yine ‘TÜRGEV’ dedi

Fatih Belediyesi’nin 25 yıllığına bedelsiz verdiği Mevlanakapı Yurdu arsasının ardından bir park alanı da TÜRGEV’e verildi.

Yayınlanma: 26.09.2016 - 06:55
Abone Ol google-news

AKP’li Fatih Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) 25 yıllığına bedelsiz verdiği Mevlanakapı Kız Öğrenci Yurdu’nun bulunduğu aynı bölgede bir park alanı daha TÜRGEV için ayrıcalıklı hale getirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla park alanıyla ilgili “kamu yararı var” denilerek bölgede TÜRGEV’in bir başka yurt binası yapabilmesinin önü açıldı. CHP yargıya gidecek.

Fatih Belediyesi TÜRGEV’e 25 yıllığına bedelsiz yurt tahsis etmişti. Cumhuriyet’in ulaştığı tapu kaydında satış bedeli “0 TL” olarak gözükürken 7 bin 927 metrekarelik bostan niteliğindeki arsa için “vesayet altındaki kişilerin mallarının tasarrufu işleminden” notu düşülmüştü. SİT alanında inşaata başlayan Fatih Belediyesi öğrenci yurdu inşa etmiş; yurt 2013’te inşaat halinde iken TÜRGEV’e devredilmişti.

TÜRGEV, Fatih Mevlanakapı mahallesinde yer alan bu yurtla aynı bölgede bulunan ve imar planlarında parkdinlenme alanı olarak görünen bir başka arsayı da 3 Ekim 2013 tarihinde aldı. Alana yurt yapılabilmesi için büyük ölçekli imar planlarında ilk değişiklik teklifi 23 Ekim 2013’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne (İBB) geldi. Teklif CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Aynı teklifin küçük ölçekli imar planı ise 2013 yılının Kasım ayında Fatih Belediyesi Meclisi’ne geldi. Teklif yeniden görüşülmek üzere iade edildi. 3 yıl sonra aynı teklif geçen haziran ayında Fatih Belediyesi Meclisi’ne geldi ve oy çokluğuyla kabul edildi. Park alanıyla ilgili “kamu yararı var” denilerek bölgede TÜRGEV’in bir başka yurt binası yapabilmesinin önü açıldı. Alana yurt yapılabilmesi için koruma kurulunun olumlu görüşü ise geçen hafta İBB Meclis gündemine gelerek oy çokluğuyla kabul edildi.

Teklife itiraz eden CHP’liler ise konuyu yargıya taşıyacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler