"Kabataş yalancısı" demek suç değil

Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe'nin köşe yazarı Enver Aysever'e açtığı hakaret davasının 2'nci duruşmasında karar çıktı. Mahkeme, Aysever'in bir tartışma programında "Kabataş olayı" hakkında konuşurken Halime Kökçe'ye, "Yalan söylüyorsunuz" şeklindeki sözlerinin hakaret kastıyla söylenmediğine kanaat getirerek beraatine karar verdi.

Yayınlanma: 29.09.2016 - 15:06
Abone Ol google-news

                                                                                                                                       

İstanbul 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında müşteki Halime Kökçe ve sanık Enver Aysever ile taraf avukatları hazır bulundu.

KÖKÇE: KİŞİLİK HAKLARIM ZEDELENMİŞTİR

Müşteki Halime Kökçe savunmasında, Aysever'den şikayetçi olduğunu belirterek, "Ben gazetecilik kapsamında düşüncelerimi ifade ettim. Bu davanın Kabataş olayı ile ilgili hiçbir ilgisi yoktur. Esas itibariyle televizyon programındaki tartışmanın konusu da bu olmadığı halde kasıtlı olarak konuyu buraya getirmiştir. Kişilik haklarım zedelenmiştir" diye konuştu.

AYSEVER: BENİM TÜM AMACIM BİR YALANIN ARAŞTIRILMASI İSTEMEKTİR

Enver Aysever de "Kabataş yalanına tanıklık edenler elbette ki yargılanacaklardır. Bu davada bir kadına bir gazeteciye hakaret ettiğim şeklinde bir algı oluşturuluyor. Ben kendisinin kalbini kırmak için tartışma programında bu sözleri söylemedim. Benim tüm amacım bir yalanın araştırılması istemektir. Bu olaydan sonra bir takım gazeteciler ve kişiler, bu olayın yalan olduğunu ve kandırıldıklarını ifade etmişlerdir. Hararetli bir tartışma ortamında bu sözlerin söylenmesini doğal karşılıyorum. Bu bağlamda yalancıya yalancı demek suç teşkil etmez" ifadesinde bulundu.

MAHKEME BERAATİNE KARAR VERDİ

Duruşmayı karara bağlayan mahkeme başkanı, sanık Enver Aysever'in bir televizyon programında Halime Kökçe'ye yönelik birkaç kez söylenen, "Yalan söylüyorsunuz" şeklindeki sözlerin içeriğinin, tartışmanın konusu ve bütünlüğünün dikkate alındığında şikayetçinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte bulunmadığı ve bu kastla söylemediğine kanaat getirerek Aysever'in beraatine hükmetti.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 25 Şubat 2015 tarihinde bir televizyon programında, konuk Enver Aysever'in, diğer konuk Halime Kökçe'ye karşı hakaret içerikli sözler sarf ettiği kaydedildi. Aysever'in, Kabataş olayına ilişkin Kökçe'yi birkaç kez yalancılıkla itham ettiği, bu sözün başlı başına kişiyi küçük düşürücü, şeref ve haysiyetini incitici mahiyette bir söz olduğu ifade edildi. Aysever'in “basın yayın yoluyla alenen hakaret" suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler