TSK'den Fırat Kalkanı açıklaması

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 45. gününde IŞİD'e ait 49 hedef Fırtına Obüsleri ile 153, Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile 116, ve Tank ile 9 atış yapıldığını ve silah mevzileri, geçici barınaklar ve şeklindeki hedeflerin vurularak imha edildiğini açıkladı.TSK'den akşam saatlerinde yapılan açıklamada 6 IŞİD hedefinin daha havadan vurulduğu belirtildi.

Yayınlanma: 07.10.2016 - 09:31
Abone Ol google-news
 
Türk Silahlı Kuvvetleri, 24 Ağustos 2016 tarihinde başlayan Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin bugün saat 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelere dair açıklama yaptı. "Azaz-Rai sektöründe; muhaliflerden oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai güneybatısında yer alan Aktarin meskun mahallinde büyük ölçüde kontrolün sağlandığı, yer yer IŞİD'li teröristler ile temas, düşük yoğunluklu çatışmalar ve mayın ile el yapımı faaliyetlerinin devam ettiği" belirtildi.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 9 muhalifin yaşamını yitirdiği , 32 muhalifin yaralandığı ve destek sağlayan Türk kuvvetlerinde zayiat ve hasar meydana gelmediği belirtildi. Muhaliflerin, harekatın başlangıcından bu yana 119 meskun mahalde yaklaşık 1010 km2'de kontrolü sağladığı belirtildi.

"49 IŞİD HEDEFİNE 153 FIRTINA OBÜSÜ, 116 ÇNRA VE 9 TANK ATIŞI YAPILDI"

Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 49 IŞİD hedefine, ateş destek vasıtaları olan Fırtına Obüsleri ile 153, Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile 116 ve Tank ile  9 atış yapıldığı belirtildi. Yapılan atışlarla IŞİD'e ait muhtelif çaptaki silah mevzileri, geçici barınaklar şeklindeki hedeflerin tam isabetle vurularak imha edildiği öğrenildi. Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlangıcından bugüne kadar toplam 1992 hedefe, 7 bin 701 Fırtına Obüsü, Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA), Havan atışı ve 1592 Tank Aatışının yapıldığı açıklandı.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI TARAFINDAN 18 HEDEFE 19 BOMBA ATILDI

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından, Aktarin, Arşak, Rasm Al Ward, Baragidah, Güzel Mezra, Tel Hışn, Şeyh Rih ve Tughali’de bulunan 18 hedefe 19 bomba atıldığı, DEAŞ'ın hafif silahları mevzilendirdiği 11, komuta merkezi olarak kullandığı 4 olmak üzere toplam 15 bina ve 3 kontrol noktasında bulunan IŞİD üyelerinin öldürüldüğü belirtildi.

KOALİSYONA AİT HIMARS BATARYASI İLE BOMBALI ARAÇ CEPHANELİĞİ OLARAK KULLANILAN BİNA İMHA EDİLDİ

Koalisyon güçleri tarafından, Aktarin güneyinde tespit edilen IŞİD'e yönelik 3 hava harekatı sonucunda, 3 IŞİD'linin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Koalisyona ait HIMARS bataryası ile sınıra 12 kilometre uzaklıkta olan Suran bölgesindeki IŞİD tarafından bombalı araç cephaneliği olarak kullanılan bir binanın 6 atım yapılarak imha edildiği öğrenildi.

6 EL YAPIMI PATLAYICININ KONTROLLÜ OLARAK İMHA EDİLDİ

IŞİD terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde temizlik ve imha timleri tarafından, çoğu tuzaklanmış 6 el yapımı patlayıcının kontrollü olarak imha edildiği belirtildi. Harekatın başlangıcından bugüne kadar 28 mayın ve 1016 el yapımı patlayıcının kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği açıklandı.
 
6 IŞİD HEDEFİ VURULDU

Fırat Kalkanı Harekatı'nda Al Bull ve Cakka'da tespit edilen IŞİD'e ait 6 hedefe Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından hava harekatı düzerlendiği açıkladı.

Bugün saat 15.58-16.48 saatleri arasında yapılan hava harekatında 8 adet bomba atıldığı ve 1 komuta yeri, 1 toplanma yeri, 1 cephanelik ve 3 barınağın tam isabetle imha edildiği belirtildi. Atılan bombaların içinde HGK-1 milli bombaların olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon