Karadeniz'de 4,8 büyüklüğünde deprem! İstanbul'da da hissedildi

İstanbul'da bir deprem hissedildi. İstanbul'dan da hissedilen deprem Karadeniz'in Kandıra açıklarında meydana geldi. Kandilli'nin ilk açıklamasında depremin "bağımsız" bir deprem olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 15.10.2016 - 11:23
Abone Ol google-news

<video:616177>

İstanbul'da bir deprem hissedildi. İstanbul'dan hissedilen depremin merkez üssünün Karadeniz'in Kandıra açıkları olduğunu bildirildi. AFAD saat 11.18'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 4,8 olduğunu açıkladı.

Beklenen Marmara'da deprem için dün bu açıklama yapılmıştı

ABD 5,3 KANDİLLİ 5,0

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Karadeniz Kandıra açıklarında gerçekleşen depremin büyüklüğünü 5.3 olarak verdi. Avrupa Sismoloji Merrkezi, depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu.

Daha büyük depremler olacak mı? Uzmandan vatandaşlara çağrı - VİDEO

11:09'da gerçekleşen depremin büyüklüğünü 5 olarak geçen Kandilli Rasathanesi ise derinliği 14.4 kilometre olarak aktardı.

Deprem anındaki panik anları kamerada - VİDEO

MANİSA'DA ART ARDA DEPREMLER

ZONGULDAK VE İLÇELERİNDE PANİK

Deprem, İstanbul başta olmak üzere Karadeniz kıyısındaki kentlerde hissedildi. Zonguldak, Kocaeli, Sakarya gibi kentlerde yaşayanlar, sosyal medyada paylaştıkları mesajlarda depremi hissettiklerini yazdı. Yerel medya, Zonguldak kent merkezi ile özellikle Ereğli ve Alaplı'da deprem nedeniyle insanların panik yaşadığını aktarıyor.

Manisa'da da gece boyunca büyüklüğü 2.0 ile 4.2 arasında olan 18 deprem meydana geldi. 

İSTANBUL İÇİN KORKUNÇ DEPREM SENARYOSU

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA: BAĞIMSIZ BİR DEPREM

Kandilli Rasathanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Pınar, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Bu depremlerin tekrarlama süresi çok daha uzun. Açıkta meydana gelmesine rağmen sahil bölgelerinde bu depremler hissedilebiliyor" dedi. Bu depremin "bağımsız bir deprem" olduğunu söyleyen Pınar, "Karadeniz'deki faylar Anadolu'daki faylar kadar araştırılmış değil. Bu depremin artçısı olmayabilir" ifadelerini kullandı.

17 AĞUSTOS'UN YIL DÖNÜMÜNDE İSTANBUL İÇİN UYARI


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler