Antalya'da otoparkta patlama: 10 yaralı

Antalya'da patlama meydana geldi... Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında meydana gelen patlamada 10 yaralı olduğu bildirildi. Antalya'daki patlamaya bomba yüklü bir aracın neden olmuş olabileceği öne sürülüyor. Antalya Emniyet Müdürü ise yaptığı açıklamada "LPG'li araç patlaması" ihtimalini gündeme getirdi.

Yayınlanma: 25.10.2016 - 09:04
Abone Ol google-news

<video:620913>

Antalya'da patlama... Antalya’nın Kepez ilçesi Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Antalya Ticaret Odası'nın otoparkında saat 08.55 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda, ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Antalya Valiliği patlamada 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Valilik açıklamasında yaralanmaların cam kesiğinden kaynaklandığı belirtildi.

İşte Antalya'da patlamaya neden olan araç - VİDEO

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ VE LPG PATLAMASI İDDİASI

Antalya'daki patlamaya otoparkta bulunan bomba yüklü bir aracın neden olduğu ileri sürülüyor. Ancak yetkililer böyle bir bilgiyi henüz doğrulamıyor.

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, olayla ilgili yaptığı açıklamada, patlamanın nedeninin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Terör saldırısı olup olmadığının araştırıldığını dile getiren Tonbul, “LPG de olabilir” diye konuştu.

Görgü tanığı Antalya'daki patlama anını anlattı - VİDEO

DHA MUHABİRİ: PARÇALANMIŞ BİR ARAÇ VAR

CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA muhabiri duman gördüğünü ve ambulans ekiplerinin yaralıları aldığını söyledi. Muhabir, parçalanmış bir araç gördüğünü söyledi, "Ciddi bir yaralı henüz görmedim ama çok sayıda yaralı var" ifadelerini kullandı.

Antalya'daki patlamaya yayın yasağı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA: KAZA DA OLABİLİR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel patlamaya ilişkin yaptığı ilk açıklamasında, patlamanın terör saldırısı değil kaza olabileceğini söyledi. "Bu gibi patlamaları hemen terör eylemi şüphesiyle karşılıyoruz. Henüz çok erken. Şuan verilen ilk bilgilere göre her hangi birinin hayati tehlikesi söz konusu değil" diyen Türel, "Terör eylemi olmayabilir. İhtiyatlı karşılamak lazım" ifadelerini kullandı.

Antalya'daki patlama dehşetinden görüntüler - VİDEO

MOTORUNUN DÜŞTÜĞÜ OTOMOBİL DE YANDI

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında meydana gelen patlamada, patlayan otomobilin motorunun yerinden fırlayarak karşı sırada üzerine düştüğü otomobilin de yanmasına neden olduğu belirlendi. Patlayan otomobilin ATSO binasının hemen yanına park edildiği, patlama sonrası fırlayan motorunun karşı sırada park halindeki otomobilin üzerine düştüğü, bu aracın da yanarak kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Bunun yanı sıra yakındaki diğer araçlarda da küçük çaplı hasar meydana geldiği kaydedildi.

BUGÜN TOPLANTI VARDI

Patlamanın gerçekleştiği ATSO binasında bugün saat 15.00’de gerçekleştirilecek olan ATSO Ekim ayı toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katılacaktı.

ATSO binası otoparkında meydana gelen patlama ardından iptal edildiği açıklanan ATSO aylık olağan meclis toplantısının, saat 15.00'da yapılacağı duyuruldu. ATSO Başkanı Davut Çetin, oturumun daha önce belirtildiği gibi saat 15.00'da meclis salonunda yapılacağını kaydetti.

Diğer yandan otoparkta meydana gelen patlamada hasar gören araçlar da polisin incelemesini tamamlamasından sonra çekici ile kaldırıldı.

Almanya'daki patlama Alman basınında geniş yer buldu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler