Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay tutuklandı

9 yazar ve yöneticimizin tutuklandığı sindirme operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkarılan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Türkiye'ye dönüp gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma: 11.11.2016 - 11:22
Abone Ol google-news

Almanya’dan yurda döndüğü önceki gün Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan gazetemiz İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, dün tutuklama istemiyle sevk edildiği, 9 yazar ve yöneticimiz hakkında da tutuklama kararı veren İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklandı.

. Atalay’ın emniyetteki savcılık sorgusu dün saat 12.30’da başladı, saat 15.18’de bitti. Atalay, öğleden sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Atalay’ın mahkemedeki sorgusu ise akşam saat 19.20’de başlayıp 23.00’te bitti.

İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği yargıcı Mustafa Çakar kararında, gazetemizde yayımlanan birçok haber, manşet ve haber detaylarında FETÖ ve PKK propagandası sayılabilecek ve bu örgütler lehine algı oluşturabilecek haberlere yer verildiğini öne sürdü.

İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği yargıcı Mustafa Çakar kararında, gazetemizde yayımlanan birçok haber, manşet ve haber detaylarında FETÖ ve PKK propagandası sayılabilecek ve bu örgütler lehine algı oluşturabilecek haberlere yer verildiğini öne sürdü.

Can Dündar’a 5 yıl 10 ay hapis cezası verilen mühimmat yüklü MİT TIR’larına ilişkin haber de karara dayanak yapılarak, gizli kalması gereken bilgi ve fotoğrafların manşetten yayımlandığı belirtildi.

Balbay’ın tweet’leri

Gazetemiz eski Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın “Cumhuriyet’te FETO’culuktan Kürtçülüğe kadar her şey serbest CHP milletvekili olarak yazı yazmak yasak” Twitter paylaşımına da yer verilerek, “Önceden Cumhuriyet Gazetesi’nde çalışan bir yazarın söz konusu gazetenin terör örgütleri tarafından kullanıldıklarının bir delili olduğu anlaşılmaktadır” iddiası öne sürüldü.

Can Dündar’ın kapatılan 17 Aralık soruşturması savcısı Celal Kara ile röportajı da gerekçe olarak gösterilerek, “Can Dündar ile görüşmeleri Cumhuriyet’in devletçi, geleneksel, laik ve ulusalcı çizgisini ansızın değiştirip devleti hedef alması, devleti hedef alan FETÖ kaynaklı haberleri manşete taşıması, bu yayınların İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay sonrasına denk geldiğinin belirtildiği anlaşılmaktadır” denildi. Oysa ki Dündar’ın söz konusu röportajı hakkında başlatılan soruşturma takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Manşetler gerekçe oldu

Kararda, yazarımız Aydın Engin’in “Cihanda sulh, peki yurtta ne” başlıklı yazısı, Şubat 2016 tarihli PKK’nin Ankara’daki askeri araçlara yönelik saldırısı ve Suriye’de savaşa giren Rusya’nın Azez’de sivilleri vurması ile ilgili Zaman gazetesi ile gazetemizin aynı şekilde denk gelen manşetleri, Cizre’de bir bodrum katında mahsur kalan yaralılarla ilgili haber, tutuklu Yayın Danışmanımız Kadri Gürsel’in 12 Temmuz 2016 tarihli “Erdoğan babamız olmak istiyor” başlıklı yazısı tutuklamaya gerekçe olarak gösterildi

AKIN ATALAY'I ARKADAŞLARI KARŞILADI-FOTO GALERİ 

ATALAY'A DESTEK MESAJLARI 

Gözaltına alınan Akın Atay'a Twitter'da destek mesajları geliyor. 'Akın Atalay' kısa sürede  Trend Topic (en çok konuşulan konular) listesine girdi. Kullanıcılar, Cumhuriyet'e susturma operasyonu yapıldığını belirtiyor. İşte o mesajlardan bazıları;

Mustafa Hoş @mustafahos
akın atalay'ın dönmesi cumhuriyet ablukasında tüm oyunları bozar. akp operasyonuna maşa olanları da utandır mı ondan şüpheliyim

İsmail Saymaz @ismailsaymaz
bakalım, hangi gazete "akın atalay türkiye'ye gizlice girmek isterken kıskıvrak yakalandı" haberini yapacak

Nedim Şener @nedimsener2010
Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay sözünü tuttu, Almanya'dan döndü şimdi gözaltında. SADECE KORKAKLAR VE SUÇLULAR KAÇAR..

Aykut Erdoğdu @aykuterdogdu
Türkiye dönerek adalete teslim olan Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay kaçma şüphesiyle gözaltına alındı... Yazıklar olsun...

Can Dündar @candundaradasi
Hepsi çıkana kadar mücadele edeceğiz. #Cumhuriyet

Kemal Göktaş @kemalgoktas
Akın Atalay'ın hapse gireceğini bile bile gelmesinden sonra bu konuda türlü abuk yorumlar yapanların yüzünün kızarmasını bekleyebilir miyiz?

Gökhan ÖZBEK ?@gokhanozbek
Kaçtı, sattı diyen yandaşlar;
Ne olacağını bile bile geldi...
Akın Atalay bu ülkede herşeye rağmen umudun var olduğunu gösterdi...

Akın Atalay'ın eşinden ilk açıklama VİDEO 

Akın Atalay'dan Cumhuriyet çalışanlarına mesaj ve iftiralara sert yanıt 

Tarih önünde utanacaksınız

Murat Sabuncu'dan mesaj: Kimsenin önünde eğilmeyiz - VİDEO 

Aydın Engin: Ben bu kadar ahlaksız dosya görmedim

Cumhuriyet'ten kamuoyuna: Teslim olmayız 

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Cumhuriyet savcısı itirafı: Talihsizlik


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler