Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye getirilen 11 yaşındaki çocuk doğum yaptı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde cinsel istismara uğrayan 11 yaşındaki bir kız çocuğunun, karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hamile olduğu ortaya çıktı. Kız çocuğu sezaryenle doğum yaparken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 07.12.2016 - 16:07
Abone Ol google-news

Olay, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaşandı. İddiaya göre, cinsel istismara uğrayan 11 yaşındaki G., karın ağrısının olduğunu söylediği annesiyle birlikte, yaklaşık 2 hafta önce, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin acil bölümüne geldi.

Burada G.’yi muayene eden doktor, çocuğun hamile olduğundan şüphelenerek, tahlil istedi. Yapılan tahliller sonucunda G.’nin 9 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine hemen ameliyata alınan G., sezaryenle doğum yaptı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Doğumun ardından bir süre müşahede altında tutulan G. ve bebek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılırken, polis, aile bireylerinin ifadelerine başvurdu. Soruşturma sürüyor.

HDP DÜN SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp de olayla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yanıtlaması istemiyle dün Meclis’e yazılı soru önergesi vermişti. 11 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar olayını soran Yiğitalp soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Basında yer alan iddialara göre Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 11 yaşındaki G. isimli çocuk, cinsel istismara maruz kalmıştır. İstismar mağduru çocuk rahatsızlanıp hastaneye götürüldüğünde gebelik oluştuğu öğrenilmiş ve geçen ay Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi’nde doğum yapmıştır. İldeki kadın kurumlarından edindiğimiz bilgilere göre; G. istismar mağduru çocuk Kadın Doğum Hastanesi’nde alıkonularak Diyarbakır Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirilmiş, bebeği de polisler tarafından alıkonulmuştur. Kadın kurumlarının konu ile ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurusu sonucu; savcılığın konu hakkında hiçbir girişimde bulunmadığı da tarafımıza iletilen bilgiler arasındadır.

Bu bağlamda; Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yaşandığı iddia edilen böyle bir olaydan haberdar mısınız? Olayın araştırılmasına dair Bakanlığınızın bir girişimi olmuş mudur? İddia edilen olayda, istismarda bulunan kişi veya kişilerin kim olduğu biliniyor mu? İstismar eden kişi/kişiler hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Kadın kurumlarının suç duyurusunda bulunmasına rağmen savcılığın konu hakkında hiçbir girişimde bulunmadığı doğru mudur?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler