Beşiktaş'ta canlı bomba ve bombalı araçla saldırı: 45 şehit, 148 yaralı

İstanbul Dolmabahçe'deki Beşiktaş Vodafone Arena'nın yanında ve Maçka Parkı'nda iki terör saldırısı düzenlendi. Patlamada 45 kişi şehit oldu, 148 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 10.12.2016 - 22:36
Abone Ol google-news

<video:643419>

İstanbul cumartesi gecesi bombalı saldırılarla sarsıldı... Dolmabahçe’de Beşiktaş- Bursaspor maçı sonrası bombalı araç, polis otobüsünün geçişi sırasında patlatıldı. Maçka Parkı yakınlarında da canlı bombayla saldırı düzenlendi. Saldırıda 45 kişi şehit oldu, 148 kişi yaralandı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada Beşiktaş'taki terör saldırısındaki şehit sayısının saat 17.00 itibarı ile 44 olduğu bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bilindiği üzere 10 Aralık 2016 Cumartesi günü Beşiktaş ilçemizde menfur bir terör saldırısı meydana gelmiştir. Hain saldırıda bugün 17:00 itibari ile kimliği belirsiz 1 cenazenin de yapılan tespit ile polis memuru olduğu anlaşılmış olup 37'si polis, 7'si sivil olmak üzere 44 vatandaşımız şehit olmuştur. Yaralı sayımız 90 kişi olup çeşitli hastanelerde tedavilerine devam edilmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

ARACIN PLAKASI TESPİT EDİLDİ

CNN Türk muhabirinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden aktardığına göre, "Aracın plakası tespit edildi. Araç bir hafta satın alındığı bildirildi. Aracı alanın örgüt bağlantısı olduğu tespit edildi. Canlı bomba ve bombalı aracı kullanan alana beraber geldiği bilgisine ulaşıldı" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı açıklamada, "Üstün gayret gösteren bütün sağlık camiasına teşekkür ediyorum. 155 yaralımız hastanemizde. 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta" diye konuştu.

Numan Kurtulmuş ise "Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde seyir halindeki bir araç patlatıldı, 45 saniye sonra polislerin olduğu yerde Maçka Parkı’nda bir kişi durduruldu, kendini havaya uçurdu" dedi. 

Yaralıların tedavisi Şişli Etfal Hastanesi, Okmeydanı Araştırma Hastanesi, Gümüşsuyu Asker Hastanesi ve Amerikan Hastanesi'nde sürüyor.

<video:643499>

Süleyman Soylu'dan terör itirafı: Kimseye izah edemiyoruz ama...

BAKANLARDAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Beşiktaş Vodafone Arena'da ve Maçka Parkı yakınında meydana gelen patlamaların ardından İstanbul'a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ İstanbul Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

"Maalesef bugün 22:29 sıralarında Beşiktaş stadının çıkışında elim bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık.

Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursasportaraftarı stadı terkettikten sonra statta kalan Çevik kuvvet ekibine bombalı saldırı oldu. Oradan geçmekte olan seyir halindeki bir araç patlatıldı. 45 saniye sonra da Maçka parkında bir kişi kendini patlattı.

Bildiğiniz gibi geçen yıl 2015 Temmuz ayı itibari ile Suruç Katliamı'ndan bu yana Türkiye terör saldırılarının tehdidi altındadır.

Ambulanslar ilk 4 dakika içinde gelmiştir.İlk dakikalardan itibaren bakan arkadaşlarımızla olay yerinde incelemelerde bulunan arkadaşlarımızla bütün detaylarıyla ortaya koyulmaya gayret edilmiştir.Gerçekten aziz milletimizin de sabrının taşmakta olduğunu biliyoruz.

Milli birliğimizi ulusal birliğimizi diri tutmak zorundayız. Teröre karşı yek vücut olmak zorundayız."

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

 "Sözlerime başlarken milletimize geçmiş olsun dileklerimi ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Başbakan Yardımcımız biraz önce olayın nasıl gerçekleştiği konusunu sizlerle paylaştı. Beşiktaş Bursaspor maçı ardından Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde el d üzenekli olduğunu değerlendirdiğmiz bomba yüklü bir araç el düzeneği ile patlatılıyor ve orada olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor.

45 Saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor tertibat alınıyor etraflı ama araç patlatıldıktan hemen sonra polislerin ortasında kendisini patlatıyor.

Burada içimizin yandığını ifade etmek isterim. Türkiye'nin her noktasında terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüren güvenlik güçlerimiz jandarmamız TSK'mız korucumuz özellikle 15 Temmuz'dan sonra acaba güvenlik kuvvetlerinde zaafyiet olur mu diye düşünüyorlar.

Bu akşam yapılan hain saldırı bu mücadelenin akamete uğrayabilmesi için gerçekleştirilmiş bir alçak ve hain bir saldırıdır. Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda adli tıp kurumuna sevk edilmiş 29 şehidimiz var. 2'si sivil biri emniyet müdürü biri emniyet amiri olmak üzere toplam 27 polis arkadaşımız var. 166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu edildi yaralılarımızın 23'ün 17'si şu anda ameliyatta 6'sı yoğun bakımda.

Yine kamuoyuna bir bilgiyi arz etmek isterim. Patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak şu anda emniyet güçlerimiz ile yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alındı. Olayın failleri tespiti nerede ve kimler tarafından planlandığı çalışmaları da arkadaşlarımız yürütüyorlar. Milletimizin başı sağolsun. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu coğrafyanın içerisinde terörle mücadelemizi akamete uğratmak için bir  çok unsurla mücadele ediyoruz. O mücaledemizi akamete uğratmak isteyenlerin bir kısmı da yasalarımızı AB'ye girmek için değiştirmemizi isteyenler var. Türkiye'nin güvenlik kalkanını sürekli olarak düşürme çabasında olanlar var. Milletimiz bunu görüyor bütün dünya bunu görüyor. Buradan şehit kahramanlarımıza elbetteki sözümüz var."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Olay mahalline ilk 4 dakika içerisinde ilk ambulansımız ulaşmıştır ve toplamda 106 ambulansla çok sayıda kurtarma ekibi ve 112 acil personelimizle müdahale edilmiştir.

Hastanemizde kayıtlı yaralı sayısı 166. 20'si taburcu edilmiştir. Şu anda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda. Onların da 3'ünün durumu oldukça ciddi. Gerçekten bizim çağrımız bile olmadan hastanelere koşan yaralılarımıza canla başla müdahale eden onların başından bir an bile ayrılmayan sağlık çalışanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Rabbim bütün yaralılarımıza acil şifalar versin, şehitlerimize rahmet eylesin milletimize ve ailelerimize sabrı cemiller versin.Allah'ın izniyle bu terör belasının üzerinden gelmeye el birliği ile inşallah muvafffak olacağız."

BEŞİKTAŞ: Çalışanımız ve Kongre Üyemiz hayatını kaybetti

Beşiktaş'ın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Kongre üyesi Vefa Karakurdu ve Kartal Yuvası Çalışanımız Tunç Uncu yaşamını yitirdi.

Beşiktaş'ın resmi sitesinden paylaşılan mesaj şöyle:

"Vodafone Arena yakınında yaşanan bombalı saldırıda, Vodafone Arena'dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Kongre üyemiz Vefa Karakurdu'nun şehit olması kulübümüzü derinden üzdü.

Hain saldırıda kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa dileriz."

"Vodafone Arena yakınında yaşanan bombalı terör saldırısında, 29 yaşındaki Kartal Yuvası mağazası çalışanlarımızdan Tunç Uncu'nun şehit olması kulübümüzü derinden üzdü.

Hain saldırıda kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.

Saygılarımızla, Beşiktaş JK"

Çevik kuvvete yönelik düzenlenen bombalı saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Olayda ilk etapta yaralanan çok sayıda polis çevredeki araçlar tarafından hastanelere kaldırıldı.

Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesi başta olmak üzere çevre hastanelere kaldırılırken, bazı polislerin olay yerine yakın pikaplarla hastaneye getirildiği görüldü. 

İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırıya ilişkin, olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı. Olay yerine gelen ekipler, Maçka parkını büyük bir titizlikle kontrol ederek, araştırmalarını sürdürüyor.

Beşiktaş'taki saldırılarıyla ilgili Başbakan Yıldırım'dan açıklama

Görgü tanıkları patlama anını anlattı: Cehennem gibiydi, alevler göğe yükseldi

Vodafone Arena'da 3. patlama sesi: Şüpheli paket fünye ile patlatıldı

Vodafone Arena yakınında bir patlama sesi daha geldi. İstanbul'da patlamanın yaşandığı bölgeye yakın bir noktada şüpheli bir paketin fünyeyle patlatıldığı belirtildi.

Patlama sesinin ardından Vodafone Arena'dan anons yapıldı: Anonsta, "Panik yapmayın, emniyet şüpheli paketleri etkisiz hale getiriyor" denildi.



BİNALİ YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldı. İçişleri ve Sağlık bakanlarının İstanbul'a geldiği belirtildi.

Beşiktaş'ta patlamanın yaşandığı yerden ilk fotoğraflar

SOYLU: 20 YARALI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki patlamayla ilgili, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." dedi.

Bakan Soylu, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında İstanbul'daki saldırıya ilişkin milletvekillerine bilgi verdi.

Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." diye konuştu.

<video:643464>

ŞİŞLİ ETFAL HASTANESİ'NDEN AÇIKLAMA

Yaralıların büyük çoğunluğunun getirildiği Şişli Etfal Hastanesi’nden saat 3.30’da yapılan açıklamada, 26 yaralının tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiği, 23 yaralının tedavilerinin de devam ettiği duyuruldu.

BAKANLAR OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarındaki bombalı saldırılar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara'dan İstanbul'a geldi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte 3 bakan bombalı saldırının meydana geldiği yerde inceleme yaptı.Kurtulmuş, Soylu, Akdağ ve Kaya, Beşiktaş'taki Vodafone Arena yakınında patlamanın meydana geldiği yere geldi.Burada incelemelerde bulunan Kurtulmuş ve beraberindeki bakanlar, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dan bilgi aldı.

SOYLU'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA: MAÇKA PARKI'NDAKİ SALDIRIDA CANLI BOMBA OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

İçişleri Bakanı'nın  yaptığı ikinci açıklamada,"2 patlama olduğu değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza'yla yan yana olan yerde. Diğeri Maçka parkında. Maçka Parkı'nda olanın canlı bomba olduğu sanılıyor. Şehit konusunda şimdi değil Sağlık Bakanı ve Valimizle daha sonra kamuoyuna açıklama yapacağız." dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN İHTİYACI YOK

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kan ihtiyacı olmadığı bildirilldi.

Facebook'tan İstanbul için 'güvendeyim' butonu

ERDOĞAN, SALDIRI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınındaki bombalı saldırıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri takip etmekte olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldığı kaydedildi.

İstanbul'da Tarabya'daki ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.

 BEŞİKTAŞ'TAKİ PATLAMA ÜSKÜDAR'DAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

<video:643442>

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BAŞSAVCI İLE 5 SAVCIYI GÖREVLENDİRDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Patlamayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Beşiktaş'tan bombalı saldırıya ilişkin açıklama

PATLAMA SONRASI İSTANBUL'DAKİ BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

İstanbul'da yaşanan patlamanın ardından bazı yollar trafiğe kapatıldı. Buralarda sivil geçişe izin verilmiyor.

Vodafone Arena’da yaşanan patlama nedeniyle alınan güvenlik önlemleri doğrultusunda Unkapanı Köprüsü, Ortaköy-Beşiktaş yönü, Gümüşsuyu-Dolmabahçe ve Karaköy-Dolmabahçe hattı trafiğe kapatıldı. Gümüşsuyu’ndan stada inen yolda da Maçka’dan itibaren geçişlere izin verilmiyor.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: KORKAKÇA SALDIRIYI KINIYORUZ

ABD Büyükelçiliği, İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Korkakça saldırıyı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki patlamaya yayın yasağı getirildi

Bursaspor: Taraftarlarımızın çıkışından hemen sonra meydana geldi

Beşiktaş'la maçı olan Bursaspor'dan açıklama yapıldı. "Taraftlarımızın çıkışından hemen sonra patlama yaşanmıştır.Tüm taraftarlarımıza geçmiş olsun"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler