Ahmet Şık'ın suçu: Gazetecilik

Gazeteci Ahmet Şık, Twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu. AKP'nin resmi ajansı Anadolu Ajansı (AA), gözaltına alınan Ahmet Şık öğrenemeden Şık'a yöneltilen suçlamaları servis etti.

Yayınlanma: 29.12.2016 - 08:27
Abone Ol google-news

<video:652312>

Şık, saat 07.50 sularında polis ekipleri tarafından attığı bir tweet nedeniyle sorgulanmak üzere savcılığa götürüleceğini yazmıştı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Gazeteci Ahmet Şık'ı sabah saatlerinde evinde gözaltına aldı. Şık, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şık'ın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor

Kılıçdaroğlu'ndan Ahmet Şık'ın annesine telefon 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gözaltına alınan Ahmet Şık'ın annesi Fatma Şık'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu, Fatma Şık'a, süreci yakından takip ettiklerini ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak gereken tüm girişimleri yapacaklarını ifade etti.

Anayasa Komisyonu'nda AKP'li vekil: Ahmet Şık umarım bir an önce serbest bırakılır

Ahmet Şık 'tutuklanacaksın' uyarısını yapıldığını 15 gün önce Ayşenur Arslan'a söylemişti - VİDEO

Neden gözaltına alındığını Ahmet Şık  öğrenmeden AA verdi: İşte Ahmet Şık'a yöneltilen suçlamalar!

AKP'nin resmi ajansı AA, gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık öğrenmeden Şık'a yöneltilen suçlamaları servis etti.

AA, Şık'a yapılan suçlamanın "Türkiye Cumhuriyetini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak'' ve ''terör örgütü propagandasını yapmak"  olduğunu ileri sürdü.

Ajansın servis ettiği haberde, Ahmet Şık'ın "suç" olduğu ileri sürülen Tweetleri ve haberleri de yer aldı:

"Suikastçinin Nusra'cı değil FETÖ'cü olduğunu kanıtlama gayretindeki iktidar ve yancıları katilin polis olduğu gerçeğini ne yapacaksınız?, 'Katil devlettir deyince bozuluyorsunuz', 'İktidar nezdinde savaş gerektirecek durumun adı artık belli. O da rejim değişikliğine konulacak son noktadır', 'Savaş, PKK ile ülkenin belirli bir bölgesinde arada kesintiler olsa da 1984'ten bu yana var', 'Cizre'de evlerin bodrumlarında yakılanlarla İstanbul'da bombayla parçalananları kıyaslayacağına ikisine de itiraz et', 'Sırrı Süreyya Önder'e isnat edilen fiil suçsa, sarayda oturandan başlayarak daha bir dolu sanık olması gerekmez mi', 'Tahir Elçi'yi tutuklamak yerine katletmeyi tercih ettiler, katil sürüsü bir mafyasınız', 'ABD ve AB'nin cihatçı teröre karşı müttefikimiz dedikleri PYD'nin terör örgütü olduğunu kanıtlamaya çalışanlar olağan şüpheli olmaz mı?''

Şık'ın Cumhuriyet gazetesinin internet sayfasında yer alan 14 Mart 2015 tarihli ''Ya Apo Kandil'e ya biz İmralı'ya'' başlıklı Cemil Bayık ile yaptığı röportaj, 8 Temmuz 2015 tarihli ''Bizimki gazetecilik sizinki ihanet'' başlıklı yazı, 9 Temmuz 2015 tarihli ''MİT tırları savcısı; MİT, Reyhanlı'ya göz yumdu onlara bilgi vermesek engellerdik'' başlıklı yazı ve 13 Şubat 2015 tarihli ''Tırdaki sır aydınlandı'' başlıklı yazıları ile 23-26 Eylül 2014 yılında Avrupa Parlamentosu ortaklığıyla Heybeliada'da düzenlenen basın özgürlüğü çalıştayında ''PKK için çalışanlar da gazetecidir'' açıklamalarıyla ''Terör örgütü propagandası yapma'' ve ''Türkiye Cumhuriyetini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama'' suçlarını işlediği iddia edildi.

HDP’li Paylan Meclis’e taşıdı

HDP’li Garo Paylan, TBMM Anayasa Komisyonu’nda söz alarak Şık’ın gözaltına alınmasını gündeme getirdi. Paylan, “Ahmet Şık gazetecidir. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı ilk önce Şık tutuklanır ya da öldürülürdü. Bu siyasi operasyondur. Gazeteciler, siyasetçiler bırakılmalıdır. Artık darbe geleneğinden vazgeçin” dedi. AKP’li Naci Bostancı, “Siyasi operasyon iddiası doğru değildir. Umarım bir an önce bırakılır” dedi.

DIŞARISI DA AÇIK CEZAEVİ

Gazetemiz muhabiri Ahmet Şık’ın gözaltına alınmasının ardından gazetemize destek ziyaretleri gerçekleşti. Gazetemize gelen Halkevleri ve DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası üyeleri adına ortak açıklama yapan Emekliler Sendikası Aksaray Şube Başkanı Necati Bereket, “Tutuklanan gözaltına alınan arkadaşlarımıza bir mesajımız var, üzülmesinler dışarısı da açık cezaevi oldu. İfade özgürlüğümüz yok. Verilen mücadele demokrasi mücadelesidir” diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu ve Şişli İlçe Başkanı Veli Çellik, Özgür Gündem davasını izledikten sonra, gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç ve Haber Koordinatörümüz Aykut Küçükkaya ile görüşen milletvekilleri, Ahmet Şık’la dayanışma duygularını iletti. Ahmet Şık’la görüştüğünü söyleyen Yarkadaş, “Ahmet kapıya gelenlere kimlik soruyor. Güvenlik şubeden geldiklerini öğreniyor. Avukatını çağıracağını söylüyor. Avukatlar gelene kadar polis kapıyı zorluyor. ‘Attığı tweetlerden dolayı hakkınıda gözaltı kararı olduğunu’ söylüyorlar. Esas mesele referandum öncesi işi kazaya bırakmak istemiyorlar. Tam sessizlik yaratmak istiyorlar” diye konuştu.

CHP'li Barış Yarkadaş Ahmet Şık'la görüştü!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, gözaltına alınan Ahmet Şık'la görüştü. Şık'ın Haseki Hastanesine götürüldüğünü söyleyen Yarkadaş; "Ahmet Şık'ın aktardığına göre, attığı bir tweetten dolayı hakkında soruşturma başlatılmış... Ahmet, bir süre önce kendisine yönelik bir komplo kurulmaya çalışıldığını söylemişti. Umarım bu soruşturma, Ahmet'in kaygılarını haklı çıkarmaz... Takipteyiz..." dedi.

ODATV'YE KUMPAS SORUŞTURASINDA DA HEDEFTİ

Ahmet Şık, 2011 yılında cemaatin Odatv'ye kurulan kumpas soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Gülen Cemaati ile ilgili bir kitap yazdığını açıklamasının ardından tutuklanan Şık, gözaltına alındığı sırada "Dokunan yanıyor" diye bağırmıştı. Dönemin Başbakanı Erdoğan ise Ahmet Şık'ın basılmadan el konulan kitabı için "Bazı kitaplar bombadan tehlikelidir" diyerek tutuklama kararını savunmuştu.

Odatv davasında 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Ahmet Şık, tahliyenin ardından hem FETÖ'yü hem e AKP'yi eleştirmeyi sürdürmüş ve Cemaat-AKP çatışması için "AKP hırsız, cemaat çetedir" demişti. Ahmet Şık'ın da yargılandığı Odatv davasının geçen günlerde görülen son duruşmasında savcı tüm sanıklar için beraat istemişti. Ahmet Şık ve Yalçın Küçük'ün savunma için ek süre istemeleri nedeniyle duruşma Şubat ayına ertelenmişti.

Kitabı sebebiyle tutuklandı

Ahmet Şık, Fethullah Gülen cemaatinin devletteki yapılanmasına ilişkin olarak kaleme aldığı, ancak henüz yayımlanmamış olan "İmamın Ordusu" kitabı gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da, başbakanlığı döneminde "Bombadan tesirli kitaplar olabilir" sözlerine konu olan kitap daha sonra "Dokunan Yanar" adıyla yayımlandı.

Şık'ın ayrıca Ertuğrul Mavioğlu'yla birlikte yazdığı "Ergenekon'da Kim Kimdir?" ve "Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu" ile, "Pusu: Devletin Yeni Sahipleri", "Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda" adlı kitapları bulunuyor.

Ahmet Şık'ın avukatlarından gözaltı kararına itiraz


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler