Diyanet'ten yılbaşına 'gayrimeşru' hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlayarak bütün camilerde okuttuğu bugünkü cuma hutbesinde yılbaşı kutlamaları 'gayrimeşru' olarak nitelendirildi.

Yayınlanma: 30.12.2016 - 15:07
Abone Ol google-news

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye'deki tüm camilerde okunan cuma hutbesinde, yılbaşı kutlamasının 'gayrimeşru' olduğu iddia edildi. Diyatnet'in hazırladığı cuma hutbesinde, "Kendini ve yaratılıs¸ gayesini unutarak, degˆerlerimizle o¨rtu¨s¸meyen, insan hayatına katkısı olmayan gayrimes¸ru tutum ve davranıs¸lar sergilemek bir mu¨mine asla yakıs¸maz" ifadelerine yer verildi.

Hutbede İslam dinine inananların yıl sonu nedeniyle peygamberin anılan sözlerindeki soruları kendilerine sorması istenerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Unutmayalım ki o¨mu¨r sermayesinden gec¸en bir yılın sonunda kendini ve yaratılıs¸ gayesini unutarak degˆerlerimizle o¨rtu¨s¸meyen, insan hayatına katkısı olmayan gayri mes¸ru tutum ve davranıs¸lar sergilemek bir mu¨mine asla yakıs¸maz.

Yeni bir yılın ilk saatlerinin bas¸ka ku¨ltu¨rlere, bas¸ka du¨nyalara ait yılbas¸ı egˆlenceleriyle israfa do¨nu¨s¸tu¨ru¨lmesi ne kadar da du¨s¸u¨ndu¨ru¨cu¨du¨r. Sevap-gu¨nah, hayır-s¸er konularında muhasebe yapılması gereken saatlerin, emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango gibi s¸ans oyunlarıyla heba edilmesi ne kadar da u¨zu¨cu¨du¨r.

Yu¨ce Rabbimiz, o¨mru¨mu¨zu¨n kalan kısmını gec¸en kısmından daha hayırlı ve bereketli yas¸ayabilmeyi bizlere nasip eylesin. Hesabını veremeyecegˆimiz bir hayat yas¸amaktan hepimizi muhafaza eylesin."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler