Rusya'nın ardından hükümetten ilk açıklama: Koordine yanlışlığı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, El-Bab'da Rusya'ya ait bir savaş uçağının Türk askerlerinin bulunduğu binayı vurması hakkında açıklama yaptı.

Yayınlanma: 10.02.2017 - 15:31
Abone Ol google-news

Rusya savaş uçakları El Bab'da Türk askerlerinin bulunduğu binayı vurmuş ve üç askerimiz şehit olmuştu. Kremlin'den bugün yapılan açıklamada "Koordinatları Türkiye'den aldık" denildi. Rusya'nın açıklamasının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuştu. Rusya'nın açıklamasını yalanlamayan Kurtulmuş, "Koordine yanlışlığı" dedi. Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

"Dünkü olay, Rusların da teyit ettiği gibi tamamen kaza sonucu ortaya çıkmış bir olaydır. Bizim açımızdan olay, bütünüyle aydınlatılmaya çalışılıyor, araştırılıyor. İlk bilgiler, koordine yanlışlığı, yanlış bir koordinasyon. Herhangi bir şekilde maalesef istemdışı meydana gelmiş bir olaydır. Bütünüyle bir kazadır, ilk bilgilere göre. Ama bunun nasıl vuku bulduğu, bu aradaki koordinasyon meselesinin nasıl bu kadar atlandığı da ortaya konulacaktır. Şimdi anlaşılıyor ki çok daha yakın bir koordinasyona ihtiyaç var."

Üç askerin şehit olduğu saldırıda Rus uçaklarına koordinatları Türkiye vermiş

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler