Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı dolayısıyla 10 Mart günü Moskova'ya bir ziyaret gerçekleştirecek.

Yayınlanma: 07.03.2017 - 12:34
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başkanlıklarında düzenlenecek ÜDİK Toplantısı'na ilgili bakanlar da katılacak. Toplantıda, Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin tüm yönleriyle kapsamlı şekilde ele alınmasının ayrıca başta Suriye olmak üzere iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının öngörüldüğü belirtildi. Türkiye-Rusya ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlaması beklenen ziyaret sırasında çeşitli anlaşmaların da imzalanacağı kaydedildi.

KREMLİN GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI AÇIKLADI

Kremlin resmi sayfasından yapılan açıklamada, iki liderin düzenlenecek görüşmede ele alacakları konular arasında Akkuyu nükleer santral ve Türk Akımı boru hattı inşaatının yer alacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Liderler, ileride de başta ticari ekonomi bağlantıların yeniden kurulması olmak üzere Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkileri kapsamlı bir şekilde görüşecekler. Gündemde Akkuyu nükleer santral ve Türk akımı boru hattı ortak projelerinin gerçekleştirilmesi kalıyor.
Başta Rusya ve Türkiye’nin uluslararası terörizme karşı ortak mücadelesinin ve Suriye barış sürecinin perspektifleri olmak üzere bölgesel sorunlar üzerinde fikir alışverişinde bulunması planlanıyor. Zirve sonucunda bir takım ikili belgeler imzalanacak.” denildi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler