Adliye önüne idam sehpası

Ömer Halisdemir’in şehit edilmesi davasında, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın özel duruşmada tanık olarak ifade verdiği ortaya çıktı. Göstericiler adliye önünde sanıklar için “darağacı” kurdu.

Yayınlanma: 20.03.2017 - 21:22
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci general Semih Terzi’yi vuran astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin davada, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın özel duruşmada tanık olarak ifade verdiği ortaya çıktı. Mahkeme, o gece yaşananları anlatan Aksakal’a 6 kritik soru yöneltti. Aksakal, Halisdemir vurulduktan sonra taraf değiştiren timin 15 gün boyunca Özel Kuvvetler’de görev yapmasına ilişkin, “Yargılanan sanıkların darbe teşebbüsü sonrasında nerede nasıl görev yaptığını bilmiyorum” derken, Halisdemir’e son iki kurşunu sıkan sanık üstteğmen Mihrali Atmaca’yı darbecilere derdest ettiği için teşekkür ettiği iddiasını yalanladı. Aksakal, Semih Terzi’nin babasının hasta olduğunu belirtmesi üzerine Ankara’ya gelmesi için kendisinin izin verdiğini açıkladı.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Özel Kuvvet Komutanlığı’nda 15 Temmuz darbe gecesi görev yapan bazı subaylar tanık olarak dinlendi. 15 Temmuz gecesi ÖKK’de Karargah Nöbetçi Subayı olan Binbaşı Volkan Vural Bal, darbeci Yarbay Mehmet Ali Çelik’in kendilerine “tarafınızı seçin” dediğini, Albay Ümit Bak’ın darbe emirlerini gösterdiğini anlattı. Ömer Halisdemir’in vurulmasından sonra yanına gittiğini belirten Bal, “Sağlık görevlisi nabzınının küçük de olsa attığını söyledi. Bunun üzerine Mihrali Atmaca, komutanım çekilin diyerek iki el, şehidimize ateş etti. Atmaca’nın arkasında bulunan bir tim personeli, ‘komutanım niye attınız hesap verseydi’ diye bağırdı” dedi. Mahkeme başkanı İsmail Ademoğlu’nun “Mihrali Atmaca ve timi olmasaydı, karargah darbecilerden ele geçirilebilir miydi” sorusu üzerine Bal “Bu tim olmasa, karargahın emniyetini alamazdık” karşılığını verdi.

Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, dünkü duruşmada dinlenmesi gereken Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın duruşma günü il dışında programının olduğunu bildirdiği, bu nedenle kendisinin celse arasında dinlendiğini açıkladı. 17 Mart günü tanık olarak özel duruşma açılan Zekai Aksakallı’nın ayakta verdiği ifadesinde, mahkeme sanıkların anlatımlarından yola çıkarak, 6 kritik soru yöneltildi.

‘Terzi’ye izni ben verdim’

Zekai Aksakallı, ifadesinde savcılıkta verdiği ifadeyi de aynen tekrar ederken, Semih Terzi’nin Ankara’ya gelmesi konusunda “babasını ziyaret etmesine müsaade ettiğini belirtti. dedi.

Darağacı kuruldu, yağlı urgan atıldı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci general Semih Terzi’yi vuran astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin açılan davanın dünkü duruşmasına “yağlı urgan” ve “darağacı” damgasını vurdu. Duruşma öncesi, adliye önünde bir grup eylem yaptı. Adliyenin C kapısı önünde toplanan kalabalık, “Vatan haini FETÖ’nün uşakları” yazılı pankart açtı. Grup slogan atarak, tekbir getirdi.Daha önceki duruşmalarda sanıklar, adliyenin DGM kapısından getirilirken, bu kez eylem yapılan alandan getirilmesi dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler