Ankara'da neler oluyor? Gece yarısı 'sakin olun' tweeti

AKP'ye yakın isimlerin attığı tweetler dün gece darbe söylentisi yayılmasına neden oldu, AKP'li milletvekili gece yarısı "sakin olun" tweeti attı.

Yayınlanma: 22.03.2017 - 10:36
Abone Ol google-news

Sosyal medyada dün gece geç saatlerde yayılan bir söylenti, AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün "sakin olun" açıklaması yapmasına neden oldu. Konuyla ilgili olarak resmi mercilerden bir açıklama gelmiş değil.

DARBE SÖYLENTİSİNE NEDEN OLAN TWEETLER

Fatih Tezcan önce "Bu aralar hiç uykum yok... Sabahlara kadar uyanığım... O derece... Su uyur düşman uyumaz... Tedbiri elden bırakmamak lazım... Ya Sabır" ifadelerinin yer aldığı bir tweet attı. Tezcan'ın bu tweeti darbe söylentisine neden olunca, "Ankara'da bir belediye başkanının şoförü, içinde silah geçen bir şeyler söylüyor. Bu nasılsa bir darbe dedikodusuna dönüyor. Konu kısaca bu" açıklaması yaptı.

KÜLÜNK AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI

Akit TV'de programlara katılan Ömer Turan da aynı yönde tweetler atınca darbe girişimi söylentisi sosyal medyanın gündemine oturdu. Kısa sürede onlarca tweet atılması üzerine, AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk açıklama yapmak zorunda kaldı. Külünk, "Sakin olun değerli kardeşlerim. Her şey kontrol altında" ifadelerini kullandı.

STAR YAZARININ ŞUBAT'TAKİ YAZISI: MART'TA DARBE OLACAK

Hükümete yakın Star gazetesinde yazan Yakup Köse, Şubat ayında kaleme aldığı bir yazıda "Mart ayında darbe olacak" iddiasında bulunmuştu. "Fal bakmadım! Gaibden haber vermiyorum!" ifadeleri kullanan Köse,  "Bu sefer, 28 Şubat’ta gündüz vakti veya 15 Temmuz akşamı misafirlikten dönüşte olduğu gibi tank yürütmeyi planlamıyorlar. Eski usûl, halk uyandığında her şeyi bitirmiş olma niyetindeler" diye yazmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler