Öğrenci yurdunda isyan çıktı

Malatya’da üniversite öğrencilerinin kaldığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu erkek öğrenci yurdunda yemekhanede çıkan yemeklere tepki gösteren öğrenciler, eylem yaptı.

Yayınlanma: 26.03.2017 - 12:25
Abone Ol google-news

Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi'nde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Battalgazi Yurt Müdürlüğü bünyesindeki erkek öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, gece saatlerinde yurt bahçesine çıkarak eylem yaptı. Yurt yemekhanesinde çıkan yemekleri protesto eden öğrenciler ‘yönetim istifa’ sloganları atarak uzun süre eylem yaptı. Polis ekipleri de bölgeye gelirken, öğrencilerin yurt dışına çıkmalarına izin verilmedi. 

Yurt yönetiminin uzun süren ikna çalışmaları karşısında ikna olmayan öğrencilere, binada bulunan öğrenciler de camlardan alkış tutarak destek verdi.

Öğrenciler bir süredir yemek ve temizlik konularında sorunlar yaşadıklarını belirterek, yurt yönetimine sorunların iletilmesine rağmen çözüm üretilmediğini savundular. Polis ekiplerinin de ikna etmeye çalıştığı yüzlerce öğrenci gece yarısından sonra eylemlerine son vererek yurda girdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler