Halit Akçatepe yaşamını yitirdi

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Halit Akçatepe İstanbul'da yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 31.03.2017 - 16:04
Abone Ol google-news

<video:711019>

Hababam Sınıfı'nın bir çınarı daha devrildi... Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Halit Akçatepe İstanbul'da yaşamını yitirdi. 1938'de Üsküdar'da doğan Akçatepe, ilk filmini 1943'te 5 yaşındayken çekti. Daha sonra ilkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Anıtkabir'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'te Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975'te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırmıştır.

Halit Akçatepe'nin albümünden kareler

Usta oyuncunun babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk Sineması'nda birçok yapımda rol almış oyunculardır. Özellikle babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oynadığı Paşa Nuri tiplemesiyle tanınmaktadır. Babası Sıtkı Akçatepe annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunudur.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Halit Akçatepe'nin kaldırıldığı hastanedeki doktor Osman Arıkan, ünlü oyuncunun 14.40'ta hayatını kaybettiğini belirtti. Doktor Arıkan, "Acil servisimize alır almaz müdaheleye başladık. 45 dakika süren resitasyon müdahalelerine rağmen 14.40 itibariyle ex kabul ettik. Kalpte solunum durması olarak kabul ediyoruz. Ani bir kalp krizi şeklinde olduğu gözüküyor" dedi.

"KARACAAHMET'E DEFNEDİLECEK"

Halit Akçatepe'nin özel hemşiresi Fatih Gedik usta sanatçının kızından aldığı bilgileri aktardı. Gedik, "Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek ama kesin bir tarih yok. Halit bey son günlerinde gayet mutluydu" ifadelerini kullandı.


HALİT AKÇATEPE'NİN SON FOTOĞRAFI

Geçtiğimiz yıl fenalaşıp hastaneye kaldırılan oyuncunun beyin damarlarının tıkanması nedeniyle sağ tarafında kısmi felç meydana gelmişti. Kızı sosyal medyadan bu fotoğrafı paylaşmıştı.




Halit Akçatepe kimdir?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler