FETÖ sanığı polis duruşmada tutuklandı

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve haklarında 15 yıl hapis cezası istenen 1'i tutuklu 2 polis hakim karşısına çıktı. 'ByLock' kullandığı tespit edilen tutuksuz sanık F.C. de duruşma savcısının talebi üzerine tutuklandı.

Yayınlanma: 04.04.2017 - 12:37
Abone Ol google-news


15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanan eski polisler R.Y. ile tutuksuz F.C. ve ağabeyi C.C. hakkında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Davanın ilk celsesine tutuklu sanık ile F.C. katılırken C.C. duruşmaya gelmedi. R.Y., suçlamayı kabul etmeyerek, "ByLock programını asla kullanmadım. Bu programı telefonuma kim yükledi bilmiyorum. Ben FETÖ'cü olsam örgütün hangi talimatını gerçekleştirmişim, bunun ortaya konması lazım. Ben neyle suçlandığımı bilmiyorum. Örgütle bağım yoktur. Ben 2 defa hattımı değiştirdim. Diğer kapattığım hatta ByLock çıkmışsa bilgim yok" diye savunma yaptı. Tutuksuz sanık F.C. ise "Ben terör örgütü üyesi değilim. Ben ByLock kullanmadım ve yüklemedim. Kullandığım 7 yıllık hattıma neden ByLock yükleyeyim" dedi.
Duruşma savcısı, mütalaasında ByLock kullandığı tespit edilen, F.C. ile duruşmaya katılmayan ağabeyi C.C.'nin tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık F.C.'nin tutuklanmasına, C.C. hakkında da tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler