Silivri'den 'Cumhuriyet iddianamesi' yorumu: Hukuk enkazının somut örneği

Gazetemizin yazar, çizer ve yöneticileri, iddianamenin Silivri’ye ulaşmasının ardından ilk tepkilerini CHP’li Çakırözer ile paylaştı. Murat Sabuncu, “Başımız dik giriyoruz, iddianame çıktığında bunu göreceksiniz, demiştik. Şimdi iddianame ile herkes bunu gördü” dedi. Bülent Utku, “Skandal iddianame” yorumunu yaparken, Kadri Gürsel “Muğlaklıkla hakkımızda suç isnadı oluşturuluyor” dedi.

Yayınlanma: 07.04.2017 - 04:53
Abone Ol google-news

Gazetemiz yazar, çizer ve yöneticileri hakkında 5 ay sonra tamamlanabilen iddianamenin Silivri Cezaevi’ne ulaşmasının ardından tutuklu yöneticilerimiz ilk tepkilerini CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile paylaştı. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, “Başımız dik giriyoruz, iddianame çıktığında bunu göreceksiniz’ demiştik. Şimdi iddianame ile herkes bunu gördü” ifadelerini kullanırken, gazetemizin avukatı Bülent Utku da “Skandal iddianame. Hukukun enkaz haline geldiğinin en somut göstergesi” dedi.

İddianamede yer alan suçlamalara tepki gösteren Cumhuriyet Yayın Danışmanı Kadri Gürsel ise “İktidara yakın gazetelere sızdırılan haberlerde benim 92 ByLock kullanıcısıyla irtibatım olduğu şeklinde haberler basında yer aldı.

Bu haberlerin yayımlanmasındaki maksat bana karakter suikastı düzenlemekten başka bir şey değildir” dedi.

Cumhuriyet yöneticilerinin tepkileri şöyle:

‘Başımız dik’ dedik, herkes gördü

Murat Sabuncu: Tutuklanırken biz okurlarımıza “Başımız dik giriyoruz, iddianame çıktığında bunu göreceksiniz. Sadece gazetecilik yaptık ve gazetecilik suç değildir” demiştik. Şimdi iddianame ile herkes bunu gördü. Basın ve ifade özgürlüğünü sadece kendimiz için değil, herkes için istediğimizi bir kere daha vurguluyoruz. Özgür günlerde ve en kısa sürede okurlarımızla kucaklaşmayı bekliyoruz.

Hukuk enkaz haline geldi

Bülent Utku: Skandal iddianame. Hukukun enkaz haline geldiğinin en somut göstergesi. Boşu boşuna yattık ve yatırıyorlar. Haksız tutuklamaların siyasi olması halinde Türk Ceza Kanunu’nun 77. maddesinde belirtilen “insanlığa karşı suç” gündeme gelir. Bu suçta da zamanaşımı yoktur.

Karakter suikastı yapılıyor

Kadri Gürsel: Dün iktidara yakın gazetelere sızdırılan haberlerde benim 92 ByLock kullanıcısıyla irtibatım olduğu şeklinde haberler yer aldı. Bu haberlerin yayımlanmasındaki maksat, bana karakter suikastı düzenlemekten başka bir şey değildir. Hakkımda olmayan suç delili yaratılmak istenmektedir. Burada yargıya bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yapılması gereken en iyi, en doğru hareket kamuoyunu yanıltmak yerine; söz konusu hatlar ile isnat edilen irtibatın niteliğinin bir an önce açıklanmasıdır. Bu kişiler telefonla sms mi atmışlar, onlar mı bizi aramış, biz mi onları aramışız; bunun sadece benim için değil tüm Cumhuriyet gazetesi tutukluları için bir an önce yapılmasını talep ediyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon