'TOMA'lara su vermiyoruz. Artık otobüs de vermeyeceğiz'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Soma protestocularına yönelik sert tavrı protesto etti. Kocaoğlu, “Daha önce aldığımız karar gereği TOMA’lara su vermiyoruz. Artık otobüs de vermeyeceğiz. Valilik isterse mülki idare amir yetkisini kullanarak gelsin el koysun ama otobüs yok” dedi.

Yayınlanma: 17.05.2014 - 19:51
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma’da yaşanan maden faciasından sonra İzmir’de yapılan eylemlere gereksiz sertlikte müdahale eden polisin tavrını kınayarak, “Daha önce aldığımız karar gereği TOMA’lara su vermiyoruz. Artık otobüs de vermeyeceğiz. Valilik isterse mülki idare amir yetkisini kullanarak gelsin el koysun ama otobüs yok” dedi.

Kente 3 yeni arabalı vapur alınmasıyla ilgili sözleşme imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, polisin tamamen sindirme ve demokratik hakkı yok sayma anlayışıyla hareket ettiğini söyledi. İzmir’deki Soma protestolarında, sıkılan biber gazı nedeniyle DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun bile yaralanarak hastaneye kaldırıldığını anımsattı.

Polis şiddeti nedeniyle daha önce TOMA’lara su vermeme uygulaması başlattıklarını belirterek, “Otobüsleri de sadece polisleri taşısın, karakol gibi kullanmamak şartıyla verdik. Ama ne yazık gördük ki emniyet samimi değil... Bizim otobüslerimizi hükümet konağının önüne kalkan olarak sıralamışlar. Artık otobüs de vermeyeceğiz. Valilik isterse mülki idare amir yetkisini kullanarak gelsin el koysun ama otobüs yok” diye konuştu.

Polisin caddelerdeki yangın vanalarından su almasıyla ilgili de, “O vanalar sadece yangın için kullanılıyor. Anahtarı itfaiye ve İZSU’da var. Emniyet bunların anahtarını temin ettiyse ve oradan su kullanıyorsa onun da hukuki boyutuna bakacağız. Oralar yangın için vatandaşa su sıkmak için değildir. Yangın olursa valilik ya da emniyet mi söndürecek?” diye sordu.

Fotoğraf: METE KIZIK

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler