Dört KESK üyesi 104 gündür eylemde

OHAL sürecinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen KESK üyesi öğretmenler Erdoğan Canpolat, Umut Sertaç Ökdemir, Özkan Karataş ve sağlıkçı Cengiz Uğurlu işlerine geri dönebilmek için bugün Malatya’da 104. kez eylem yaptı.

Yayınlanma: 22.05.2017 - 16:46
Abone Ol google-news

4 emekçi, işlerine geri dönebilmek için Ankara Yüksel Caddesi’nde 75 gündür açlık grevi eylemi yapan ve gece yarısı evlerinde gözaltına alınan  Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek verdi.

Umut Sertaç Ökdemir,“Bizler kamu emekçileriyiz. Ankara’da  arkadaşlarımız  bedenlerini açlığa yatırmışlardır. Bu haksızlığa  bu onursuzluğa dur demek için yaklaşık 75. gündür  hiçbir şey almıyorlar. Ancak devlet  bunları gece yarısı operasyonlarıyla susturmaya çalışıyor. 2  arkadaşımız   üstlerini bile giymelerine fırsat verilmeksizin evlerinden gece yarısı  gözaltına alındılar. Onların bedenlerine gelecek her hangi bir zarardan  Ankara Cumhuriyet Savcılığı ve TEM   Şubesi  ekipleri sorumludur. Bizim  yaptığımız  eylemler  hukuksuz değildir.Biz artarak, biz çoğalarak biz  milyonlar olarak  ne  Yüksel’i  (Ankara) ne Malatya’yı  ne Düzce’yi  hiçbir barikatı, hiçbir mevziyi  terk etmeyeceğiz. Sizi  anaların döktüğü  gözyaşları  boğacak.  Biz haklıyız, biz  emekçiyiz,  haklıyız kazanacağız”  dedi.

KESK üyeleri açıklama yaptığı sırada çevrede bulunan polis ekipleri, eylemin yasal olmadığını söyleyerek 3 kez uyarı yaptı ardından 4 KESK üyesi yaka paça gözaltına alındı.  “Kabahatlar Kanunu ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine muhalefet” suçlarından haklarında işlem yapılan 4 eylemci için bugüne kadar  kişi başı yaklaşık 25’er bin  lira olmak üzere toplam 100 bin lirayı para cezası kesildiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler