FETÖ’nün TSK 'da görevli 'Mahrem İmamları'na operasyon

İstanbul Polisi, FETÖ’nün kripto asker yapılanmasına yönelik önemli bir operasyon düzendi. Şüphelilerin yakalanması için 42 ilde 175 adrese baskın düzenlendi.

Yayınlanma: 23.05.2017 - 10:45
Abone Ol google-news


İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) daha önce düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan FETÖ üyelerinin itirafları üzerine bir çalışma başlattı. Araştırmalarda, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) yapılanmasına yönelik bazı bulgulara ulaşıldı. Soruşturma derinleştirilince, örgütün bazı kripto isimlerine ulaşıldı. TSK'daki FETÖ üyeleri ile iletişim halinde olan ve örgütün “abi” diye adlandırdığı şüphelilerin örgütün “Mahrem” yapısı içerisinde bulunduğu ve daha önce deşifre edilmemiş kişiler olduğu ortaya çıktı. “Gaybubet Evi” adı verilen gizli evlerde kalan şüpheliler arasında, profesör, avukat, savcı, öğretim görevlisi, emniyet mensupları, asker ve öğretmenler olduğu belirlendi. İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün de destek verdiği çalışmada, çoğu Bylock kullanıcısı 144 şüphelinin ismine ulaşıldı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, FETÖ'nün TSK yapılanmasının çökertilmesi için operasyon kararı alındı. TEM birimleri 42 ilde 175 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda haklarına arama kararı bulunan şüphelilerden bazıları gözaltına alındı. Yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler