Sofra Nuriye ve Semih için

Yeryüzü Sofrası’nda KHK mağdurları anıldı. Yemeğini paylaşan yurttaşlar barış, kardeşlik çağrısı yaptı

Yayınlanma: 28.05.2017 - 05:41
Abone Ol google-news

Antikapitalist Müslümanlar’ın Gezi Direnişi’nden bugüne her yıl ramazanın ilk günü kurduğu Yeryüzü Sofrası dün Taksim Galatasaray Lisesi önünde 4. kez açıldı. Yeryüzü Sofrası bu yıl işlerini geri almak için açlık grevi yaparken tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için kuruldu.

Yurttaşlar sofrada barış ve kardeşlik çağrısı yaparken, tutuklu bulunan Gülmen ve Özakça’yla dayanışma duygularını paylaştı. Grup iftar saati öncesi yanlarında getirdikleri örtü ve gazeteleri yere sererek, sofra kurdu. Evlerinden getirdikleri iftariyelikleri ve yemekleri paylaşarak iftar yaptı.

‘Gezi’yi yaşatacağız’

İftara, Gezi Direnişi’nde polis tarafından öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan da katıldı. Sami Elvan “Ramazanın ilk günü burada yapılan bir yer sofrası var. Gezinin de yıldönümüne denk geldi bu yıl. Gezi deyince çocuklarımız aklımıza geliyor. Umarım buradaki kardeşliği herkes görür. Biz hepimiz kardeşiz. Kardeşce yaşamayı öğreteceğiz, Gezi’yi yaşatacağız” dedi.

‘Onların iftarı olmadı’

Antikapitalist Müslümanlar’dan Büşra Canbek, “her yıl olduğu gibi soframızı kurduk. KHK mağdurlarını andık. Bizim iftarımız var ama Nuriye ve Semih’in iftarı olmadı. Biz onlarını acılarını ve direnişini içimizde yaşıyoruz. Bugünkü iftarı onlara ithaf ettik” dedi. İftara Taksim Dayanışması üyeleri de “Hayır bitmedi, mücadeleye devam” yazılı tişörtlerle katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler