Acıbadem’de muhtarlık seçiminde ‘Hayır’ kazandı

Seçim sürecinde hakkında kara propaganda yürütülen, tehditlerde bulunulan Semra Aydın rakiplerine fark attı

Yayınlanma: 05.06.2017 - 06:38
Abone Ol google-news

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren İstanbul Üsküdar’a bağlı Acıbadem mahalle muhtarı Mete Sertbaş’ın yerine 64 yaşındaki Semra Aydın seçildi. Resmi olmayan sonuçlara göre, Semra Aydın en yakın rakibine neredeyse iki kat fark atarak Acıbadem’in yeni muhtarı oldu. Adayların aldıkları oylar şöyle: Semra Aydın: 3547, Necat Kılıç: 1988, Emine Fazlıoğlu: 594

Seçim sürecinde Aydın hakkında “PKK sempatizanı” olduğu iddiasıyla kara propaganda yürütülmüştü. Sosyal medya üzerinden de tehditler aldığını söyleyen Aydın, ‘Hayır’ oyunun Üsküdar’da çıkmasının hazmedilemediğini, bu yüzden kendisine karşı kara propaganda başlatıldığını söylemişti.

Aydın, diğer adaylar gibi ticarethanelerinin olmadığını, mahallesini yeşiliyle, doğasıyla yaşanabilir kılmak için yola çıktığını söyledi.

Validebağ gönüllüsü

Ayı zamanda Validebağ Gönüllüleri arasında olan Aydın, şeffaf bir yönetim anlayışı için Mahalle Meclisi toplantıları yapacaklarını, mahalledeki kentsel dönüşüm ile ilgili yurttaşların duyabileceği hukuksal ve teknik bilgilendirmeyi yapacağını ve çocuklara yönelik de laik, bilimsel eğitim programları ile kendilerini geliştirebilmek için yaz okulları, şenlikler, sosyal etkinlikler düzenleyeceğini belirterek, “Başta Atatürk devrimleri ve laiklik olmak üzere cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve ileriye götürmek temel ilkemiz olacaktır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler