Sibel Can davasında karar çıktı

Sibel Can, 2009’da çıkardığı ‘Benim Meleğim’ Adım Aşk’ albümündeki ‘Orta Şekerli Kahve’ isimli şarkı nedeniyle mahkemelik olmuştu. 8 yıldır devam eden davada karar çıktı.

Yayınlanma: 11.06.2017 - 17:08
Abone Ol google-news


Habertürk’ün haberine göre eseri, söz yazarı Faruk Ceviz'den satın aldığını iddia eden On Yapım, Sibel Can'a ve Faruk Ceviz'e 50'şer bin TL'lik tazminat davası açmıştı. 8 yıl süren davada karar nihayet çıktı. Mahkeme yapım şirketini haksız buldu.

Bu şarkıyı On Yapım’ın sahibi Murat Yıldırım, Faruk Ceviz’den 5 bin TL ödeyerek satın almış ve sözleşmeye de, “mp3 grubunun albümü çıktıktan iki ay sonra bu şarkıyı başka bir sanatçı okuyabilir” ibaresi koydurmuş.
Ancak Sibel Can önce davranmış ve “Benim Faruk Ceviz’den imzalı vekaletim var. Şarkıyı ben satın aldım, okuyabilirim” deyip albümünü mp3’den önce çıkartmıştı. Faruk Ceviz, Sibel Can’ın elindeki vekaletin üzerindeki imzanın kendisinin olmadığını söyleyip ünlü sanatçıyı ve yapımcısını mahkemeye vermişti. On Yapım’ın sahibi Murat Yıldırım da, Sibel Can’ın dikkatsizliği yüzünden avukatını ve böyle bir albümün çıkmasına izin veren yapımcısı mahkemeye vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler