Sanal hastane zinciri ile haksız kazanç

İnternet sitesi üzerinden kliniklere gönderilen hastalar üzerinden bazı doktorların aylık 500 bin liraya varan haksız kazanç elde ettiği ve vergi kaydı dahi olmadığı iddia edildi.

Yayınlanma: 14.06.2017 - 21:02
Abone Ol google-news

 Op. Dr. Mustafa Bolat, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği şikâyet dilekçesinde “İdeaklinik” adı altında internet üzerinden kurulan sanal hastane zinciri ile Doktor A.K’nin aylık yaklaşık 500 bin lira haksız kazanç elde ettiğini belirtti. Çeşitli illerde bulunan ve yeterli donanımlara sahip olmayan kliniklere gönderilen hastalar üzerinden haksız prim alındığına dikkat çeken Bolat, “İdeaklinik adıyla bir hastane zinciri ya da poliklinik bulunmadığı gibi resmi bir şirket veya vergi açılışı dahi yok. Sanal hastane üzerinden insan hayatı tehlikeye atılıyor” dedi. Op. Dr. Bolat tarafından 25 Maıs tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet dilekçesi verdi. Aynı şikâyet dilekçesini 8 Mayıs tarihinde İstanbul Vergi Dairesi’ne ve Sağlık Bakanlığı’na da veren Bolat, bu zamana kadar bir sonuç alınamadığı ve insanların hayatının tehlikeye atılmaya devam ettiğini söyledi. Söz konusu kliniğin bir hastane, tıp merkezi veya poliklinik olarak vergi veren bir şirket olmadığını ve vergi açılışı dahi bulunmadığını belirten Bolat dilekçesinde, “www.ideaklinik.com sitesinin domain adresi Aralık 2016’da alınmasına rağmen sitesinde ‘20 yıllık deneyime sahip’ ibaresi kullanılarak hastalara köklü bir kurum algısı yaratılıyor. Böyle bir kurum bulunmadığı gibi Sağlık Bakanlığı’na kayıtlı olan hastaneler, poliklinikler ve tıp merkezleri incelendiğinde böyle bir kurum karşınıza çıkmıyor” ifadelerini kullandı.

Muayene ücretsiz!

Şikâyete konu olan internet sitesinde ücretsiz muayene vaat edilirken randevu sonrasında doktor muayenesinin ardından tedavinin uygulanacağı belirtilirken, hastalara SGK anlaşması olması durumunda yüzde 50 indirim uygulandığına dikkat çekiliyor. İnternet sitesinde bazı tedavilerin de ücretlerine de yer verilirken bunun hangi kıstasa göre belirlendiği ise bilinmiyor. Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan Op. Dr. Mustafa Bolat, “Sağlık Bakanlığı’ndan izni olmayan bu oluşum, denetimler sırasında sadece pansuman yapabildiği bilgisini yetkililere aktararak yalanlarını sürdürmeye devam ediyor. Sitesinde varis, hemanjiom, hemoroid, kıldönmesi, ben tedavisi, nasır sökülmesi gibi denetime tabi tutulmayan bir muayenehanede yapan oluşumun feshedilmesi sağlık sektörü için çok önemlidir” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler