İstanbul'da sahte pasaport şebekesine operasyon: 6 gözaltı

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün sahte pasaport ve belge düzenleyerek kaçak göçmenleri yurtdışına kaçıran şebekeye düzenlediği operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Yayınlanma: 16.06.2017 - 14:36
Abone Ol google-news

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sahte pasaport ve belge üreterek, kaçak göçmenleri yurt dışına kaçıran bir şebekeyi belirledi. Polis ekipleri yabancı uyruklu 6 kişiden oluşan şebekeyi 1 ay boyunca teknik ve fiziki olarak takip etti. Ekipler, şebekenin Suriye ve Irak gibi ülkelerdeki savaşlar sebebiyle kaçak yollardan ülkemize giren yabancılara yeni belgeler hazırlayarak Avrupa ülkelerine yolladıklarını tespit etti. Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, Fatih'te 9 adrese eş zamanlı baskın düzenleyerek İran, Irak ve Suriye vatandaşı olan O.A.H., M.F.İ, A.O., D.A., H.H.M. ve F.N.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan yabancı uyruklu 6 şüpheli Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından gün içinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
 
40 ÜLKEYE AİT PASAPORTLAR VE KİMLİKLER

Yapılan operasyonda 40 farklı ülkeye ait 169 pasaport ve 128 kimlik ile ehliyet, 3 silikon mühür ve pasaport yapımında kullanılan maddeler ele geçirildi. Polis ekipleri yaptığı ilk incelemede ele geçirilen pasaport, kimlik, ehliyet gibi belgelerin orijinal olduklarını tespit etti. Ekipler, 46 pasaport ile 34 kimlik kartıyla ilgili İnterpol tarafından çalıntı bildirimi yapıldığını belirledi.
 
YENİ KİŞİLİK İÇİN HERŞEY HAZIRLANIYOR

Emniyette sorgulamaları devam eden şüphelilerin, çalıntı evraklardaki bilgilere yurtdışına kaçmak isteyen kişilerin bilgilerine göre düzenlemeler yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. Polis şebekenin yurtdışına kaçmak isteyen bir kişiye pasaport, gideceği Avrupa ülkesine ait çipli kimlik belgesi ile oturma izni gibi belgeler hazırladıklarını belirledi. 
 
SAHTE PASAPORT 3 BİN 500, YENİ KİŞİLİK 15 BİN EURO 

Polis ekipleri şüphelilerin sorgulama sırasında sahte pasaportu kişi başı 3 bin 500 Euro karşılığında yaptıklarını söylediği öğrenildi. Ekipler, şebeke üyelerinin yeni kişilik seçeneği için pasaport, çipli kimlik, oturma izni ve gidiş bileti dahil fiyatlandırma yaptığını bu tercih için ise 15 bin Euro'dan başlayan fiyatlara anlaşmalar sağladığını ileri sürdü. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler