108 gündür açlık grevindeler: ‘Adalete aç milyonların sesi’

KHK ile işlerinden atılan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın işlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevi 108. güne ulaştı. Açlık grevine başladıktan sonra tutuklanan Özakça ile Gülmen’in sağlık durumları endişe veriyor. Hükümet ise tüm çağrılara kulaklarını tıkamış durumda.

Yayınlanma: 23.06.2017 - 20:33
Abone Ol google-news

Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın açlık grevinin 107. gününde Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça, “Semih’in kulakları tıkanmaya başlamış. Konuşurken kendi sesini dahi zor duyuyormuş. Nuriye Hoca’da boyun kasları ve göğüs kaslarında ağrısı çok yoğun” ifadelerini kullandı. Akademisyen Gülmen, cezaevinde kaleme aldığı mektubunda ailesi ve sevdiklerinden ayrı ilk bayramı geçireceğini belirterek, “Adalete, ekmeğe, onura aç milyonların sesi olma iddiasındadır bizim açlığımız” dedi.

Her günün ayrı bir önemi olan kritik durumdaki eğitimciler için 32 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça açıklama yaptı. Semih Özakça’nını kulaklarının tıkandığı ve kendi sesini dahi zor duyduğu bilgisini ileten Esra Özakça, “Bacaklarında kas ağrısı çok yoğun. Kalça kemiklerinde ağrı var. Her iki gözünde batma hissi var. Boyun ağrısı çok fazla ve sürekli uzanma ihtiyacı duyuyor” ifadelerini kullandı. Özakça, Nuriye Gülmen’in sağlığı hakkında da “Boyun kasları ve göğüs kaslarında ağrısı çok yoğun. Kas ağrısından boynunu hareket ettiremiyor, kollarını kaldıramıyor. İçtiği bir yudum su bile gaz yapıyor. Artık sıvı alımında zorlanıyor” bilgisini iletti.

Esra Özakça ayrıca sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden eşi Semih Özakça’nın yaptığı telefon görüşmesinden soruşturma geldiği bilgisini de paylaştı. Özakça, soruşturma gerekçesini ise şöyle aktardı: “Semih ile telefonla görüştüğümüzde numara annesine ait idi. Soruşturma açılmış. ‘Başkası’ ile görüştüğü için. Başkası dediği ‘eşi’ oluyor!” CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Gülmen ile Özakça için Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuru yaptı. Başvuruda, “İnsan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygun” bir çözüm bulunabilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumunu ve başdenetçiyi göreve çağrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler