LPG’li araçlarla ilgili değişiklik... Hizmet Yeterlilik Belgesi şartı kaldırıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik Değişikliği bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayınlanma: 24.06.2017 - 10:47
Abone Ol google-news


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik değişikliğine göre; mevcut LPG’li araçlarda ve yeni LPG dönüşümü yapılacak araçlarda, araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık/montaj raporu almak için Makine Mühendisleri Odasına veya Türk Standardları Enstitüsüne gidilmesine gerek kalmayacak.

Yeni uygulama ile Yakıt Sistemi Montaj Belgesi dahil tüm işlemler LPG dönüşümü yapan firmalarca yapılacak ve LPG’li araçlar muayenesi yapılmak üzere doğrudan araç muayene istasyonlarına gidecek. LPG’li araçlara yönelik yapılan düzenleme 1 Ocak 2018 tarihinden sonra zorunlu olmak üzere, bugün itibariyle yürürlüğe girdi.  Ayrıca, yeni üretilecek LPG tanklarında tankın ömrünün de yazılması zorunlu oldu. 

Hizmet Yeterlilik Belgesi şartı kaldırıldı

Araçlarda tadilat yapan KOBİ niteliğindeki firmalar için ise,  TSE’den alınan Hizmet Yeterlilik Belgesi şartı kaldırıldı. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler