İşçiler yaralandı, Beyoğlu Kent Savunması harekete geçti

Cihangir'deki Roma Bahçesi'ne yapılan İBB'ye ait sosyal tesisler inşaatındaki göçük, Beyoğlu Kent Savunmasını harekete geçirdi. İBB ve yüklenici firma sessiz

Yayınlanma: 10.07.2017 - 17:09
Abone Ol google-news

İstanbul Beyoğlu,Cihangir'de bulunan Roma Bahçesi’nde devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait sosyal tesis inşaatında işçilerin yaralanmasına yol açan duvar çökmesine ilişkin açıklama yapılması ve sorumlular hakkında işlem yapılması istendi.

Yüklenici firma ve İBB sessiz kalmayı tercih etti 

Cihangir Roma Parkı bitişiğinde devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sosyal tesis inşaatı duvarında 5 Temmuz Çarşamba günü çökme yaşandı ve görgü tanıklarına göre inşaatta çalışan işçiler yaralandı. Olay üzerine semt sakinleri, yüklenici şirket ve İBB’ye başvurarak bilgi almak istedi. Yapılan başvurulara, konunun Beyoğlu Belediye Meclisi’nde gündeme getirilmesine rağmen bilgi alınamaması üzerine Beyoğlu Kent Savunması, mahalle sakinleri ile birlikte bir açıklama yaparak bilgi istedi.

 

 

 

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Olayın gerçekleştiği 5 Temmuz Çarşamba gününden bu güne kadar inşaatı sürdüren yüklenici şirkete, Beyoğlu Belediye Meclisi’ne ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan, yazılı ve sözlü başvurularımız yanıtsız bırakılmış, inşaat yapımında gösterilen sorumsuzluk, kamuoyuna bilgi verme konusunda da devam ettirilmiştir.

Mahalle sakinleri olarak, duvarın çökme nedenini, yaralı işçi sayısını ve duvar altında kaldıkları görülen işçilerin sağlık durumunu, sorumlular hakkında ne gibi işlemler yapılacağını öğrenmek istiyoruz.

Duvar, inşa aşamasında değil, inşaat sona erdikten sonra da mahallemizden veya başka kişilerin üzerine çökebilir ve daha önce bu tip olaylarda görüldüğü gibi can kayıpları yaşanabilirdi.

Cihangirliler olarak başka İBB olmak üzere sorumluların sorularımıza yanıt vermesini ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz. Yıkılan duvarın plana göre yapılıp yapılmadığını da ayrıca koruma kuruluna vereceğimiz dilekçe ile soracağız.

 

Semtimize, İstanbulumuz’a, insanımıza, ülkemize ve yeşil alanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. “

Cihangir Roma Bahçesi’nde devam eden “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesis” inşaatına karşı mahalle sakinleri, daha önce kamu yararı bulunmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması istemli ruhsat ve plan iptal davası açmış, Sosyal tesis inşaatı” park alanına girecek şekilde genişletilince de, inşaatın ruhsata aykırı kısımlarının durdurulması ve yıkımı için Koruma Kurulu’na başvurmuştu.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler