Yakalanan IŞİD'cilerin İncirlik'e saldırı planı ortaya çıktı

Adana polisinin 22 Haziran'da terör örgütü IŞİD'in Yeşilyurt Mahallesi'ndeki hücre evine yaptığı operasyonda yakalanarak tutuklanan sözde 'Adana emiri' 32 yaşındaki Abdulkerim Çakar'ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin, bu örgüte karşı Suriye ve Irak'a hava operasyonlarının düzenlendiği İncirlik Hava Üssü'ne, bombalı saldırı hazırlığı içinde olduğu, bu amaçla keşif de yaptıkları ortaya çıktı.

Yayınlanma: 26.07.2017 - 18:01
Abone Ol google-news

Adana'daki IŞİD soruşturması kapsamında tutuklanan 11 kişi hakkında, 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, örgüt evinde yakalanan zanlıların ifadelerinde, tutuklu Fevzi Taşkıran'ın İncirlik Hava Üssü'ne bombalı saldırı düzenleme planından bahsettiği, eylemin biri kamyon 2 araçla yapılabileceğini konuştuğu belirtildi.

Operasyonda yakalanan Abdulkerim Çakar, Ali Konca (25), Ersin Kıran (26), Fevzi Taşkıran (31), Muhammet Toksöz (21), Murat Tasa (21), Seyit Ali Şenol (26) ve Yılmaz Kotluk (22) ile Merkez Sabancı Camisi'nde geçen yıl cuma namazı sırasında 'canlı bomba' eylemi yapmaya çalıştığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Mahmut Kılıçaslan (34), Mahmut Özden(45) ve Saim Yıldız (26) hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'bıçak veya diğer aletleri izinsiz satma, satın alma, taşıma veya bulundurma', 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede, örgüt evinde yakalanan Ali Konca, Seyit Ali Şenol ve Murat Tasa'nın ifadeleri dikkat çekiyor

ARALARINDA İNCİRLİK'İ KONUŞTULAR

Şüphelilerden Ersin Kıran, iddianameye yansıyan ifadesinde, yakalandığı hücre evinde, Fevzi Taşkıran'ın Konya'dan gelen Ali Konca ile aralarında İncirlik Hava Üssü'ne saldırı yapılıp yapılamayacağını konuştuklarını aktardı. Ersin Kıran "Ali Konca bir saldırının imkansız olduğunu söyledi. Sonra Fevzi, Ali'ye ülkemizde bulunan örgütle aynı fikir ve düşüncelerde olmayan diğer cemaatlere karşı bombalı eylem yapmak istediğini söyleyip bana bombalı paket yapacak birisinin olup olmadığını sordu. Bunun haricinde yapılacak hiçbir eylemden bilgim alakam yok" dedi. Zanlılardan Ali Konca ise, "Fevzi Taşkıran bulunduğumuz evde ben, Murat Tasa, Seyit Ali Şenol ve Yılmaz Kotluk'un bulunduğu sırada bana 'İncirlik Hava Üssü'ne nasıl saldırabiliriz?' diye sordu. Ben de güvenlik tedbirlerinin çok sıkı olduğunu, böyle bir saldırının başlamadan bertaraf edileceğini söyledim. Fevzi, İncirlik Hava Üssüne 2 araçla girilebileceğini, öndeki aracın küçük araç olacağını, arkadaki aracın da bomba yüklü büyük bir araç olacağını, küçük aracın önden ilk güvenlik duvarını bertaraf ettikten sonra diğer büyük araçla gerçek bombalı eylemi gerçekleştireceğini söyledi. Fevzi'ye önceki tarihlerde böyle bir keşif yapıldığını ancak bunun imkansız olduğunu söyledim" dedi.

DAHA ÖNCE KEŞİF YAPILMIŞ

Zanlılardan Muhammet Toksöz ise evde bulundukları sırada Fevzi Taşkıran'ın Ali Konca'ya "İncirlik Hava Üssü'ne nasıl bir şey yapabiliriz?" diye sorduğunu belirtti. Muhammet Toksöz "Ali de Fevzi'ye 2-3 sene önce Adana'da IŞİD içerisinde faaliyet gösteren iki arkadaşının İncirlik Hava Üssü etrafında ellerinde bira şişeleriyle keşif yaptıklarını, keşif esnasında polislerin fark ettiğini ve oradan ayrılmak zorunda kaldıklarını belirtip buraya bombalı, silahlı veya canlı bomba türü bir saldırı eyleminin çok zor olduğunu söyledi" diye belirtti.

İncirlik Hava Üssü'ne bombalı eylem planı yaptığı öne sürülen Fevzi Taşkıran ise suçlamaları kabul etmezken, zanlıların yargılanmasına bir süre sonra Adana 12.'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler