Tunceli'de çatışma

Tunceli'nin Ovacık İlçesi kırsalında sabaha doğru tespit edilen silahlı grubu, bölgeye gönderilen silahlı insansız hava aracıyla (İHA) akıllı mühimmatlarla ateş altına alındı. Operasyonda 3 kişinin öldürüldüğü, öldürülenlerden birinin MKP-HKO örgütünün Tunceli sorumlusu olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 01.08.2017 - 12:56
Abone Ol google-news

Ovacık İlçesi Kızık Köyü ormanlık alanında bugün sabaha doğru saat 03.30 sıralarında silahlı bir gurubun tespit edilmesi üzerine bölgeye silahlı İHA gönderildi. İHA'nın silahlı gruba akıllı mühimmatlarla atış yapmasıyla birlikte, sikorsky helikopterle bölgeye jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, 3 kişinin öldürüldüğü belirtildi. Çatışma ile birlikte silahlı teröristlerin bazılarının kaçtığı ve kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla takip operasyonun devam ettiği bildirildi. Zaman zaman şiddetli çatışmaların da yaşandığı takip operasyonu sürüyor. 

Askeri kaynaklar, çatışmada öldürülen 3 kişinin Maost Kominist Partisi Halk Kurtuluş Ordusu (MKP HKO) üyesi olduklarını, bunlardan birinin ise örgütün Tunceli sorumlusu ve arananlar listesinde olduğunu belirtti.

VALİLİK: ARANANLAR MAVİ LİSTEDEKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Ovacık İlçesi kırsalında 3 MKP HKO üyesinin öldürülmesiyle ilgili detaylar da ortaya çıktı. Çatışmada öldürülenlerden 'Şahin' kod Yılmaz Kes'in, İçişleri Bakanlığı'nın 1.5 mliyon lira ödül ile arananlar mavi listede yer aldığı belirtildi. Tunceli Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca Ovacık İlçemiz kırsalında 01 Ağustos 2017 tarihinde sabaha karşı SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) destekli yapılan operasyonda 2 erkek, 1 bayan olmak üzere 3 üst düzey terörist ölü olarak ele geçirildiği, Ayrıca bölgede yapılan arama/tarama faaliyetleri neticesinde; 3 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirildiği bildirilmişti. Ölü olarak ele geçirilen teröristlerden birinin MKP terör örgütünün lider kadrosunda bulunan, sözde Tunceli Bölge Komite sorumlusu İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde mavi kategoride bulunan 'Şahin kod adlı Yılmaz Kes' olduğu tespit edilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir." 

BİRİ ÖRGÜTÜN TÜRKİYE SİLAHLI KANAT SORUMLUSU

Çatışmada öldürülenlerden 2'sinin kimliği belirlendi. Maost Kominist Partisi Halk Kurtuluş Ordusu (MKP HKO) örgütünün Türkiye silahlı kanat sorumlusu olduğu belirtilen 'Şahin' kod adlı Yılmaz Kes, diğer erkeğin ise örgütün Ovacık sorumlusu 'Dr. İsmail' kod adlı Mahir Özgür olduğu belirlendi.Çatışmada öldürülen bir kadının ise örgüt yöneticilerinden olduğu ve kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

ÇATIŞMANIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Yapılan açıklamaya göre örgütün Türkiye silahlı kanat sorumlusu 'Şahin' kod adlı Yılmaz Kes ve beraberindeki silahlı bir gurubun, örgütün başka militanları ile görüşmek üzere Ovacık İlçesi'ne bağlı Kınık Köyü ormanlık alanına geldiği sırada, havadan da İHA'lar tarafından takip edildi. ği   İHA'dan elde edilen görüntülerin operasyon merkezinde değerlendirilmesi sonucu, söz konusu silahlı guruba İHA üzerine monteli akıllı mühimatlarla ateş açıldı. Daha sonra bölgeye sevk edilen ve pusu görevi yürüten jandarma özel harekat timleri, silahlı gurup ile sabaha doğru saat 03.00 sıralarında sıcak temas sağladı. Saat 06.00'ya kadar devam eden şiddetli çatışma sonunda, örgütün Türkiye silahlı kanat sorumlusu Yılmaz Kes, Ovacık sorumlusu Mahir Özgür ile henüz adı belirlenemeyen bir kadın öldürüldü. 

MKP HKO örgütünün öldürülen 3 yöneticisinin üzerinden çıkan Amerikan yapımı M-16 silahların, örgüt üyelerine nasıl ulaştırıldığı da araştırılıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler