Batman OSB'de patlama: 11 yaralı

Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikanın bahçesinde bulunan yakıt tankının patlaması sonucu 4’ü itfaiye eri 11 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 04.10.2017 - 15:57
Abone Ol google-news

<video:837946>


Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikanın bahçesinde bulunan yakıt tankının patlaması sonucu 4’ü itfaiye eri 11 kişi yaralandı.

Olay, Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde ısı yalıtımı alanında faaliyet yürüten bir fabrikanın bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bahçede bulunan yakıt tankı değişim esnasında patladı. Patlamada 7 işçi yaralandı. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve arama kurtarma ekibi sevk edilirken, itfaiye erlerinin patlama nedeniyle çıkan yangına müdahale ettiği sırada ikinci bir patlama yaşandı. Bu patlamada da 4 itfaiye eri yaralandı. Yaralılar ambulanslarla kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, durumu ağır olan bir işçi Diyarbakır’a sevk edildi. Patlamanın şiddeti nedeniyle fabrikada ve bahçede bulunan bir araçta da hasar oluştu. Bölgede olay yeri inceleme çalışmalarına başlandı.

Fabrika sahibi Yavuz Güngör, gaz transferi sırasındaki sıkışma nedeniyle patlamanın yaşandığını belirtti. 

Valilikten açıklama

Batman Valiliği, Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana gelen patlamada 11 kişinin yaralandığını açıkladı.

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bugün 15.00 sularında ilimiz merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan İzofalt fabrikasında LPG tankının değişimi esnasında patlama meydana gelmiş olup, 1‘i ağır olmak üzere toplam 11 vatandaşımız yaralamıştır. Yaralılarımız hastanelere sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir” denildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler