Erdoğan, 'Sig Sauer' talimatını verdi, korumaları silahı bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bundan sonra polis teşkilatımıza sig sauer silahları alınmayacak" açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı korumaları Sig Sauer silahlarını bıraktı.

Yayınlanma: 12.10.2017 - 21:00
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bundan sonra polis teşkilatımıza Sig Sauer silahları alınmayacak" açıklamasından sonra ilk adımı Cumhurbaşkanlığı korumaları attı.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan polis memuru ve özel harekâtçılar Yavuz16 adı verilen yerli silahları ve Milli Piyade Tüfeği olarak bilinen MPT-76 tüfekleri kullanacak.

Sig Sauer silahları kullanan Cumhurbaşkanlığı korumaları, silahı bıraktı. Bundan böyle, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan polis memuru ve özel harekâtçılar Yavuz16 adı verilen yerli silahları ve Milli Piyade Tüfeği olarak bilinen MPT-76 tüfekleri kullanacak. MPT-76, NATO testlerinden geçen tek tüfek olarak biliniyor.

Bugün Ankara'da Valiler Toplantısı'nda konuşan Erdoğan “Buradan bakanımıza da söylüyorum. Sig Sauer diye tabir edilen silah bundan sonra emniyet teşkilatımızda kullanılmayacak. Kendi silahımızı kullanacağız” demişti.

Sig Sauer nasıl bir silah? Kimler kullanıyor? 

Sig Sauer marka silahı daha çok özel harekat ve SAT komandoları kullanıyor. J.P. Sauer & Sohn Maschinenbau GmbH isimli Almanya-İsviçre ortaklığı firma tarafından üretilen bir silah markası. Üretici firma 1751 yılından bu yana makine üretimi yapmaktadır ve merkezi Almanya’dadır. Yarı otomatik Sig Sauer (Zig Zoyer okunur) zorlu dayanıklılık testlerinden kolayca geçebilmesi, her koşulda çalışması, çok dengeli oluşu, sonsuz namlu ömrü ve asla tutukluk yapmaması gibi sebeplerle Türkiye’nin SAT komandoları da dahil olmak üzere birçok devletin özel kuvvet birimleri tarafından tercih edilir.

Bu silah dayanıklı olması ve tutukluk yapmamasından dolayı yalnızca Türk emniyeti değil, dünyadaki birçok kolluk kuvveti tarafından tercih ediliyor. Kanada, Almanya, Fransa, Güney Kore, İsrail, İspanya, İngiltere, Hindistan ve Venezuela bu ülkelerden yalnızca birkaçı.

Emniyetin yanı sıra orduda da SIG Sauer yapımı silahlar olduğu belirtiliyor. Özellikle dayanıklılığın yüksek olmasından dolayı SAT Komandoları’nın envanterinde olduğu bildiriliyor.

Türkiye’de sivil amaçlı bireysel kullanıma dair SIG Sauer silahların satışını ise Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) yapıyor.

MKE’nin web sitesinde şu an itibariyle tek bir model SIG Sauer tabancı bulunuyor ve bunun da satış fiyatının 3500 dolar olduğu belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler