‘Bir okulu yıkmak bir ilçeyi yıkmaktır’

Şişli halkı okulları için mücadeleye devam ediyor.

Yayınlanma: 15.10.2017 - 21:53
Abone Ol google-news

Şişli Kent Konseyi üyeleri ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi öğrenci velileri Taşyapı tarafından inşaat çalışmaları başlatılan proje kapsamında okullarının yıkılma planını protesto etti. Şişli’deki Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin önünde dün bir araya gelen yurttaşlar ellerinde “Bir okulu yıkmak bir ilçeyi yıkmaktır” yazılı dövizler taşıdı.

‘6 bin öğrenci var’

Kalabalık adına basın açıklaması yapan Şişli Kent Konseyi Başkanı Ali Yavuz Meriç “Sultan Beyazıt döneminden beri okul olarak ayakta kalan Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı ve Taşyapı şirketinin üzerinde olması, vakfın kat karşılığı Taşyapı’ya verilerek inşaat sözleşmesinin imzalanması acıdır. Şehir plancıları tarafından da dava edilen Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisinin gelgitleri devam ederken, nihai karar verilmemişken bu neyin acelesidir. 60 dönümlük arazinin planlaması yapılırken 17 dönümlük kısmına 6 bin öğrencinin sığdırılması, geri kalan 43 dönüme AVM, rezidans yapılmasıyla ilgili imar değişikliği onaylanmıştır” dedi.

“6 bine yakın öğrencisiyle, Türkiye’nin köklü ve modern teknik meslek lisesinin yıkılmasına göz yummak onurumuza dokunmaktadır” diyen Meriç “Bölgenin en geniş yeşil alanına sahip okulumuzun yerine yapılacak binalar neyin fiziksel iyileştirmesi olacaktır. Öğrencilerin 15-20 yaş aralığında olması, ortaokullara dağılması, çocuk-genç psikolojisi olarak nasıl düşünülemez? 6 bin genç ve aileleriyle hesaplarsak 20 bin nüfusu beton binalar için nasıl çaresiz bırakır” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler