Cemevine ‘çevre kirliliği’nden dava

Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş ve yönetim kurulu üyelerine ‘çevre kirliliği’ iddiasıyla ikinci dava açıld

Yayınlanma: 08.11.2017 - 06:35
Abone Ol google-news

“İmara aykırı” cemevi yaptırdığı iddiasıyla 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş ve yönetim kurulu üyelerine, şimdi de ‘çevre kirliliği’ iddiasıyla ikinci dava açıldı. Odabaş, “Bir dava bitmeden ikinci davayı açıyorlar. Alevilik vardır, Alevilik haktır. Cem ibadetimiz, cemevi ibadethanemizdir” dedi.

Cemevi yöneticileri hakkında açılan ilk dava 5 yıldır sürüyor. Gaziosmanpaşa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın gelecek oturumu, 1 Mart 2018’de saat 13.00’te yapılacak. Yeni davanın duruşması ise aynı mahkemede 13 Mart 2018’de saat 10:04’te görülecek. İmece usulü 2009 yılında yapılan cemevi, yurttaşların bağışladığı arsalar üzerine inşa edilmişti. Cemevi hakkında iki kez yıkım kararı verildi.

Yeni davayı gazetemize değerlendiren Odabaş, “İnaçlarımızın, ibadetlerimizin, lokmalarımızın olduğu bir cemevidir burası. Halkın arsalarını bağışladığı inanç merkezini imar aykırı diyerek yıkım kararı çıkardılar. Bu konuda 5 yıldır yargılanıyoruz. Şimdi de imara aykırılık ve çevre kirliliği nedeniyle yargılanacağız. Hem inancımız, hem kültürümüz yargılanıyor. Geri adım atmayacağız. Asla bu karanlık zihniyete teslim olmayacağız. Mücadelemizi onurlu yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Alevi kurumlarının bir araya geleceğini ve konuyu AİHM’e taşıyacaklarını belirten Odabaş, siyasileri ve kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler