Pitbull silah sayıldı: 6 yıl hapis cezası

Trabzon’da görülen bir cinsel taciz davasında pitbull köpeğiyle tehdide mahkeme ceza verdi.

Yayınlanma: 04.12.2017 - 09:25
Abone Ol google-news

Trabzon’da yolunu kestiği eski sevgilisi Z.E.’yi pitbull cinsi köpeğini kullanarak tehdit eden Onur Y., 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, köpeğin silah olduğunu belirtti.

Habertürk gazetesinin haberine göre; Trabzon Ortahisar’da yaşayan Onur Y., 3 Aralık 2016’da 29 yaşındaki eski sevgilisi Z.E.’nin yolunu kesti. İddiaya göre Onur Y., pitbull cinsi köpeğiyle korkuttuğu genç kadını zorla bir binaya götürerek tehdit etti. Daha sonra karakola giden Z.E.’nin şikâyeti üzerine gözaltına alınan Onur Y., genç kadınının anlattıklarını reddederek, yolda karşılaşınca konuşmak istediğini, tartıştıklarını öne sürdü.

CEZA 3 YIL ARTTI

Soruşturmayı tamamlayan savcı, Onur Y.’nin köpeğini silah olarak kullandığını belirterek ‘cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘basit yaralama ve hakaret’ iddiasıyla yargılanmasını talep etti. Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen mahkemede sanığı önce 3 yıl hapse çarptıran mahkeme heyeti, sanığın köpeğini silah olarak kullandığına hükmedip cezayı 6 yıla çıkardı. Mahkeme, şahsa ‘iyi hal indirimi’ de yapmadı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler