Bakırköy'de tartışmalı yıkımda iş cinayeti

Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan ve büyük tartışmalara yol açan Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri yıkımında bir işçi kafasına demir çarpmasıyla yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 11.12.2017 - 10:15
Abone Ol google-news

<video:883855>

Olay bugün sabah saatlerinde yıkımın devam ettiği Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri'nde yaşandı. Bakırköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Yılmaz, yıkımın olduğu alanda toz kalkmaması için sulama yapıyordu. Bu sırada yıkım yapılan tesisten Yılmaz'ın başına demir düştü. Mustafa Yılmaz olay yerinde yaşamını yitirdi.

BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNE GELDİ

Haberi alır almaz olay yerine gelen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesislerinin eski işletmecileri arasında tartışma çıktı. Bakırköy Belediyesi basına gönderilen açıklamasında Bülent Kerimoğlu, “Hepimizi derinden sarsan iş kazasında  hayatını kaybeden emekçi arkadaşımızın ailesine ve tüm mesai arkadaşlarına  baş sağlığı diliyorum. Şahsıma yönelik sözlü saldırıda bulunarak provakatif bir eylem gerçekleştiren saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca olayla ilgili ihmal olup olmadığıyla ilgili Belediyemiz ve Savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Yılmaz'ın cansız bedeni polisin olay yerindeki incelemesinin ardından Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

ÖNLEM ALINMADI İDDİASI

Tesislerin işletmecisi Şerif Varan ise yıkım sırasında hiçbir önlem alınmadığını savunarak, "Bu işçinin ölümünden belediye başkanı  sorumludur. Acele ettirdi ve bu işçi öldü. Hiçbir güvenlik önlemi bir baret bile yok işçilerin kafasında" diye konuştu.

MESAİ ARKADAŞLARI FENALAŞTI

Olayın duyulmasının ardından Mustafa Yılmaz’ın mesai arkadaşlarından bazıları fenalaşırken Sedat Çağkır da hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

BAŞKAN KERİMOĞLU: PROVOKATÖRLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Yaşanan olaylar hakkında Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu bir açıklama yaptı.

Kerimoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Bugün 3194 sayılı İmar Kanunu 32. Maddesi çerçevesinde Mahkeme Kararı gereğince, kaçak bir yapının yıkımı sırasında hayatını kaybeden değerli emekçi arkadaşımız Mustafa YILMAZ’ a Allahtan rahmet kederli ailesine, sevenlerine ve Bakırköy Belediyesi çalışanlarına başsağlığı diliyorum.

Ne yazık ki bugün, bu acımızı yaşarken, bir grubun hakaret ve tehditlerine maruz kaldık. Yaşadığımız büyük acının etkisi altında iken, bu vahim iş kazasını fırsata dönüştürerek provokasyon yapanlar hakkında savcılığa gerekli suç duyurusunda bulunduk.

Biz orada kaybettiğimiz çalışma arkadaşımızın derdinde iken, acımızı hafife alan, önemsemeyen kişileri önce Allah’a sonra halkın vicdanına havale ediyorum.

Kederli ailesine ve Bakırköy Belediyesindeki tüm çalışma arkadaşlarıma başsağlığı diliyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler