‘Türkiye üstesinden gelir’

Dünyaca ünlü 10 sanatçı ve insan hakları savunucusu, Osman Kavala’nın serbest bırakılması için Erdoğan’a dilekçe yazdı. Dilekçeyi getiren Osborne, ‘Gerçek her zaman galip gelir’ dedi.

Yayınlanma: 11.12.2017 - 21:12
Abone Ol google-news

Dünyaca tanınan 10 sanatçı ve hak savunucusu, 1 Kasım’da tutuklanan Osman Kavala için “adalet” istedi. İlk kez Salzburg Küresel Semineri’nin 2014’te düzenlenen “Kültür Yoluyla Çatışmanın Çözümü: Barış İnşası ve Sanat” programında bir araya gelen sanatçılar ve insan hakları savunucuları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yazdıkları dilekçe metninde “Size bu çağrıyı, Osman Kavala hakkındaki davanın acilen tekrar gözden geçirilmesi için yapıyoruz. Hepimiz Kavala’yı bir insan olarak, yaşamının en ince ayrıntılarına kadar çok iyi tanıyoruz. Onun Türkiye Cumhuriyeti’ni, demokrasisini ve Cumhurbaşkanı’nı çökertmeye yönelik hiçbir çabanın içinde olmayacağına en ufak bir kuşkumuz yok” dediler.

Edinburgh Üniversitesi’nde müzik profesörü olan, insan hakları aktivisti Nigel Osborne da dilekçeye imza atan isimlerden. Osborne’nun “yumuşak” ve “kibar” bir dilek olarak tanımladığı mektup, dostluk duyguları ve “ne yapabilirim” endişesiyle yazılmış. Osborne, Kavala’nın, tanıdığı en iyi insan olduğunu söylüyor: “Osman çok iyi kalpli, akıllı, gerçeklere özenle sadık, yaptığı her işte parlak bir şekilde etkin ve cömert biridir. Işıktan yapılmış bir melek gibidir, aydınlatır” diyor. Dostluk simgesi Prof. Osborne, Türkiye demokrasisine güveniyor ve “Sonunda başaracağımıza inanıyorum. Gerçek her zaman galip gelir, yine öyle olacak” sözleriyle Kavala’nın serbest bırakılmasına yönelik çağrısını yineliyor.

Hediye getirdi

Osborne, 100 yıl önce 1. Dünya Savaşı’nda yaralarına pansuman yaptığı bir Türk askerinin dedesine hediye ettiği gümüş kaplı küçük Kuran’ı da serbest bırakıldığında “barış savaşçısı” dediği Osman Kavala’ya hediye etmek üzere getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler