Üç TTB yöneticisi serbest bırakıldı... Adli kontrol şartı getirildi

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, Türk Tabipleri Birliği yöneticileri Sinan Adıyaman, Ayfer Horasan ve Şeyhmus Gökalp'in haftada bir gün imza şeklindeki adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.

Yayınlanma: 02.02.2018 - 11:55
Abone Ol google-news

30 Ocak’ta evlerine yapılan polis baskını ile gözaltına alınan TTB Merkez Konsey üyeleri Sinan Adıyaman, Ayfer Horasan ve Şeyhmus Gökalp bugün sacılık ifadeleri alınmak üzere Ankara Adliyesine getirildi.

Savcılık, ifadelerinin ardından 3 TTB yöneticisini adli kontrol şartıyla serbset bırakılma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. 

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, Türk Tabipleri Birliği yöneticileri Sinan Adıyaman, Ayfer Horasan ve Şeyhmus Gökalp'in haftada bir gün imza şeklindeki adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi. 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Ankara Adliyesi'ni adliyesine çıkarılmalarının ardından serbest bırakılan Sinan Adıyaman, Şeyhmus Gökalp ve Ayfer Horasan'ın özgürlük sevincini paylaştı.

"DÜŞÜNCELERİNDEN DOLAYI HİÇKİMSE GÖZALTINA ALINMASIN"

Ankara Adliyesi'ne getirilen doktorların serbest bırakılması sonrası adliye önünde "Özgürlük Anısı" pozu veren doktorlar ve milletvekilleri, "Düşüncelerinden dolayı kimse gözaltına alınmasın" çağrısı yaptı. Doktorların serbest bırakılmasını bir radyonun yayınına katılarak duyuran CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş şöyle konuştu:

"Şu an Ankara Adliyesi'nin önünde serbest bırakılan doktorlarımızla birlikteyiz. 3 doktorun serbest bırakılması yanlıştan dönüşün ilk adımıdır. Düşüncelerini ifade ettikleri için, gözaltına alınmalarını hiçbir şekilde meşru görmedik. Doktorlar meslek ilkeleri doğrultusunda bir açıklama yapmış. Ve yaşatma ilkesini yeniden hatırlatmışlardı. Bundan dolayı 11 doktorun gözaltına alınması, düşünceyi ifade özgürlüğüne yönelik baskının en somut kanıtıydı. Doktorlarımız hiç haketmedikleri suçlamalarla karşı karşıya bırakıldılar. Ve düşüncelerin dolayı 3 gün gözaltında tutuldular. Şimdi sıra diğer 8 doktorunda derhal serbest bırakılmasında... Hem doktorlarımızın serbest bırakılmasını hem de bu yanlışın bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz. Ve diyoruz ki; Doktorlarda savaşlarda bile dokunulmaz"

Öte yandan doktorların serbest bırakılması sırasında CHP milletvekili Barış Yarkadaş'ın yanı sıra CHP miletvekilleri Ali Şeker ve Ceyhun İrgil ile HDP milletvekilleri Behçet Yıldırım ve Sibel Yiğit Alp de hazır bulundu.

SAVCILIK İFADESİNDE SORULAN SORULAR

İlerihaber'de yer alan habere göre gözaltına alınan TTB yöneticilerine savcılık ifadeleri sırasında sosyal medya paylaşımları ve Türkiye'nin Güneydoğu ve Afrin'e düzenlediği operasyonları destekleyip desteklemedikleri soruldu.

İlk olarak ifadeye giren Prof.Dr. Sinan Adıyaman’a Facebook’ta yaptığı Suruç paylaşımı soruldu.

Adıyaman, “Suruç’ta IŞİD’in katliam yaptığına ve bunu kınadığıma ilişkin bir paylaşımım söz konusudur” dedi.

İşte o sorular:

-Savaş Halk sağlığı sorunudur derken neyi kastettiniz?

-HDP’nin kurumsal adresinize Afrin operasyonlarına karşı bildiri içerir mailden sonra bu bildiriyi yayınlamanız tesadüf mü?

-PKK/PYD ile irtibatız var mı?

-TSK’nın Diyarbakır, Mardin, Nusaybin ve Şırnak Cizre’de gerçekleştirdiği operasyonlar hakkındaki düşünceniz nedir?

-TSK’nın yaptığı operasyonlara ve halen Afrin’de TSK’nın meşru müdafaa kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlara karşı mısınız?

-Daha önce PKK/PYD’nin eylemleri konusunda kınama bildiriminde bulundunuz mu?

-Konsey üyeleri olarak açıklamalarınızın PYD/PKK unsurlarının eylemlerine karşı harekete geçilmemesi, operasyon yapılmaması isteği içeriyor mu?

-Açıklamalarınız operasyonları gerçekleştiren TSK’yi yıpratıcı, askerlerimizin morallerini bozucu ve ulusal güvenliğimizin sağlanmasına yönelik operasyonları dünya çapında değersiz kılmaya çalışan ibareler içeriyor mu?

-Facebook hesabınızda yaptığınız Suruç paylaşımının nedeni nedir?

Diğer 8 hekimin işlemleri Ankara Emniyeti TEM Şube'de devam ediyor.

Ak rektör fırsatçılığı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler