Bir masal daha: Polis tecrübeli değilmiş!

İstanbul Valiliği, Okmeydanı Cemevi’nde Uğur Kurt’u vurarak öldüren polis hakkında soruşturma izni verdi. İzin yazısında “S.K’nin mesleki tecrübesizliği nedeniyle korku ve paniğe kapılarak atış yaptığı” belirtildi. Merminin sektiği ileri sürülen yazıda S.K’nin “yapmaması gereken veya en azından usule uygun yapması gereken silah kullanma eylemini gerçekleştirdiği” ifade edildi.

Yayınlanma: 08.07.2014 - 22:36
Abone Ol google-news

Okmeydanı Cemevi’nde Uğur Kurt’u silahla vuran polis hakkında İstanbul Valiliği’nin soruşturma izni yazısında Sezgin Korkmaz’ın mesleki tecrübesizliği nedeniyle korku ve paniğe kapılarak atış yaptığı” belirtildi.

Kurt’un bir cenaze törenine katılmak üzere beklerken 22 Mayıs’ta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde (TEM) görevli Sezgin Korkmaz’ın silahıyla vurularak öldürülmesine ilişkin İstanbul Valiliği’nin soruşturma izin yazısının detayları ortaya çıktı.

İzin yazısında polis Korkmaz’ın mesleki tecrübesizliği nedeniyle korku ve paniğe kapılarak atış yaptığı, Korkmaz’ın ifadesinde 2 el yere, 2 el de havaya ateş ettiğini beyan ettiği kaydedildi.

Yazıda, ateşin açıldığı yer ile cemevinin bulunduğu mevki arasında 45 derece civarında eğim ile 60-70 metre mesafe olduğu belirtilerek, “yere doğru yöneltilmiş merminin cemevinin avlusunda bulunan şahıslara isabet etmesinin mümkün olduğu” ifadelerine yer verildi.

Geçen günlerde olay gününe ilişkin görüntülerde ise bir “Akrep” aracına isabet eden molotofkokteylinden sonra bir polisin “Sıkma, sıkma, sıkma” diye bağırdığı ancak polisin yaklaşık 15-20 el atış yaptığı duyuluyordu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun imzasının bulunduğu yazıda, Liseli Dev-Genç olarak isimlendiren grubun Soma’daki faciayı ve Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek için boykot eylemi yapacağına dair istihbarat alındığı kaydedildi. Yazıda, bunun üzerine emniyet görevlilerinin boykot yapılacak okulun önünde konuşlandığı ifade edildi.

Yazıda, “10.35 sularında bekleyen kuvvetlerin karşı tarafından yüzleri kırmızı bez parçalarıyla kaplı molotof ve havai fişek atmak suretiyle saldırıya geçtiği, bu saldırının gaz bombası atılarak bertaraf edildiği ve grubun okuldan uzaklaştırıldığı” belirtildi.

Aynı grubun Özel Okmeydanı Hastanesi’nin acil girişini barikat kurarak kapattığı bilgisinin geldiğinin anlatıldığı yazıda, “Eylemlerin süreklilik arz etmesi nedeniyle takibin devamlılığının zorunlu hale geldiği” kaydedildi.

Silahını aldı

İzin yazısında, 1 saatlik kovalamacanın ardından TEM Şube Müdürlüğü’ne ait zırhlı aracın Piyale Paşa Caddesi’nin köşe noktasında atılan molotofun ön camda bulunan havalandırma mazgalına isabet etmesi sonucu hem ön kaputun hem de aracın için yanmaya başladığı anlatıldı.

Yazıda, aracın arkasında bulunan polis Korkmaz ve arkadaşlarının araçtan atladıkları ifade edilerek, Korkmaz’ın hemen geri dönerek araçtan tabancasını aldığı, cemevi istikametinden gelerek molotof atan gruba ateş etmeye başladığı belirtildi.

Yazıda, Sezgin Korkmaz’ın “yapmaması gereken veya en azından usule uygun yapması gereken silah kullanma eylemini gerçekleştirerek o esnada bir cenaze töreni nedeniyle cemevi avlusunda bulunan ve eylemcilerle hiçbir ilgisi ve ilişkisi bulunmayan, polisin hedefinde olmayan Uğur Kurt’un ölümüne sebebiyet verdiği” ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler