Grup Yorum üyesi Özgür Gültekin tahliye oldu

Grup Yorum üyesi Özgür Gültekin’in de aralarında bulunduğu 5 kişi tahliye edildi

Yayınlanma: 28.02.2018 - 21:20
Abone Ol google-news

Grup Yorum üyesi Özgür Gültekin' in aralarında bulunduğu 6 kişinin " Terör Örgütüne üye olma' iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. SEGBİS ile bağlanan gizli tanık 18 yaşındaki sanık Neslihan Albayrak'ı 2012 yılında işçi hareketinde gördüğünü söyledi. Albayrak ise o yılda 12 yaşında olduğunu ve ilk okula gittiğini söyledi. Diğer gizli tanık ise her soruyu ' hatırlamıyorum' diye yanıtladı. Özgür Gültekin ile beraber 5 kişi tahliye oldu.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Neslihan Albayrak, Meral Yıldırım getirilirken sanık Özgür Gültekin ve Taylan Gültekin SEGBİS ile bağlandı. Tutuksuz sanık Ayfer Rüzgar hazır bulunurken tutuksuz sanık Ali Sinan Çağlar'ı temsilen ise avukatı Berrak Çağlar katıldı. Avusturya Konsolosluğu ve sanık aileleri de duruşmayı takip etti.

‘Tanık ifadesi ciddiyetsiz'

Kimlik kontrolünden sonra savunma yapan tutuklu sanık Özgür Gültekin, "Tanık önce beni tanımadığı 5 dakika sonra tanıdığını söyledi. Onun ifadesinin ne kadar ciddiyetsiz olduğunu gördük. Bu yüzden 5 aydır tutukluyum. Bu keyfiyette ülkemizde adalet olmadığının somut örneğidir. Ortada delil yok. Mahkemenizin bu hukuksuzluğa son vereceğini umuyorum. Tutuklu kalmam hukuksuzluktur. Yüz yüzelik ilkesi gereği orada olmam gerekiyordu. Gizli tanığın beyanları yalandır. Tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

‘6 yıl önceki ifade neden şimdi karşımda’

Sanık Meral Yıldırım ise serbest gazeteci olduğunu belirterek İdil Kültür Merkezi' nde Grup Yorum' un imza gününe katıldığını söyledi. Yıldırım, " O gün oraya röportaj yapmaya gittim. Eğer orada olmasaydım bugün 5 ayı aşkın süredir tutuklu olmayacaktım. Savunma hazırlarken çok zorlandım. Ne ile suçlandığımı bilmiyorum. Ben gazeteciyim haber yaparım bazı ajanslara, sitelere haber yollarım beğenirlerse paramı alırım. 5 aydır tutukluyum. 6 yıl önceye dayanan bir tanık ifadesi var. Şimdiye kadar gazeteci olduğum için çok kez gözaltına alındım. Şimdiye kadar neden karşıma çıkarılmadı" ifadelerini kullandı.

‘Polis ‘ Genel evi gibi kokuyorsun' dedi’

Sanık Neslihan Albayrak da, " Bir İnternet kafeye lavabo ihtiyacımı gidermek için girdim, doluydu. İdil Kültür Merkezi'nin altındaki tuvalete girdim. Elimi yıkarken polis kapıyı kırdı. Baktım insanları yere yatırıp işkence ediyorlardı. Taylan Gültekin' i hale feci şekilde dövmeye devam ediyorlardı. Ben karşı çıkınca beni de aldılar. Gözaltı sürecinde işkenceci olduğunu söyleyen Hande adında bir polis saçımı çekip yere düşürdü. Üzerime çıkıp tokatladı. Bir poliste 'genelevi gibi kokuyorsun' dedi. Ben oraya kirvemizi ziyarete gitmiştim. Tahliyemi istiyorum" dedi. Sanık Ayfer Rüzgar ise , "Yazılı ifademi tekrar ederim" dedi.

‘Tanıkları yönlendiriyorsunuz'

Meral Yıldırım ile ilgili ifade veren gizli tanık ise SEGBİS ile bağlandı. Gizli tanık, "Meral' i çeşitli eylemlerde gördüm. Eylemlere katıldığı için Halk Cephesi içinde faaliyet gösterdiğini düşünüyorum. İki üç kere eylemlere katıldı. Pankart açarken görmedim" dedi. Başka bir tanık ise Neslihan Albayrak'ı 2012 yılında bir işçi hareketinden bildiğini söyledi. Albayrak ise 2012'de 12 yaşında olduğunu ve bu yaşta birisinin nasıl bir hareketin içinde olabileceğini söyledi. SanıkTaylan Gültekin, "Sayın Yargıç siz isimleri saydıktan sonra bir kaç ismi tanıdığını söyledi. Gizli tanığın söylediklerinin bir hükmü yok" dedi. Avukat Çiğdem Akbulut ise yargıca yönelik " Gizli tanıkları yönlendirdiniz" dedi. Savcı mütalaasını tutukluluğun devamı yönünde karar verdi. Mahkeme heyeti iseTaylan Gültekin dışındaki sanıkların hepsini tahliye etti. Bir sonraki duruşma 12 Mayıs'a ertelendi.

Gözaltına alınıp Avusturya'ya gönderildi

Tutuklu sanık Özgür Gültekin'in babası Gökmen Gültekin duruşmaya katılmak için Avusturya'dan Türkiye'ye geldi. Baba Gültekin havaalanında gözaltına alınıp bir süre tutulduktan sonra Avusturya'ya geri gönderildi. Oğlunun tutukluluk sürecinde bir çok kez Türkiye'ye geldiğini ve sorun yaşamadığını dile getiren Gültekin, "Bu tamamen siyasi ve keyfi bir karardır. Tutulan tutanakta 'Türkiye'ye girmesi tehlike arz ediyor' deniliyor. 'Somut olarak bir deliliniz var mı?' diye sorduğumda 'emir böyle bizim yapabileceğimiz' bir şey yok denildi. Bu tamamen keyfi ve siyasi bir tavır. Bu tavır sadece bana uygulanan bir şey değil. Genel anlamda özelik Kürt, Alevi ve mualif kesimlere uygulanan bir uygulama" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler