İstanbul için Stephen Hawking teklifi

İBB Meclisi üyesi Berke Merter, Stephen Hawking'in adının, bir cadde ya merkeze verilmesini teklif etti. Merter, "Hawking, çağımızın belki de en önemli ve Albert Einstein'dan sonra en popüler bilim adamı" dedi.

Yayınlanma: 15.03.2018 - 22:09
Abone Ol google-news



 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde, CHP’li Berke Merter, dün hayatını kaybeden bilim insanı Stephen Hawking’in isminin İstanbul’da bir caddeye veya merkeze verilmesini önerdi.

İBB Meclisi’nin CHP’li üyesi Berke Berter, İBB Meclis’inde yaptığı konuşmada, bilim insanı Stephen Hawking’in isminin bir cadde ya da merkeze verilmesini teklif etti. Berter, şunları söyledi:

“Dün, dünyamızı aydınlatan, ışık saçan bir yıldız söndü, fizik profesörü Stephen Hawking, çağımızın belki de en önemli ve Albert Einstein’dan sonra en popüler bilim adamı, 76 yaşında vefat etti. Bu ölüm dünya Pi Günü’ne, Einstein’in doğum gününe denk düşmesi de ayrı bir tesadüf oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’nın herkese tavsiye ettiği gibi de üç çocuk sahibiydi. Çağımızın dehası olan Stephen Hawking’in İstanbul’da bir caddeye veya bir merkeze isminin verilmesini öneriyorum.”

Stephen Hawking yaşamını yitirdi

Stephen Hawking kimdir?

Ölüm tarihi bile bilimsel... Stephen Hawking'in unutulmayacak sözleri

Mutlu bir fizikçi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler