ABD: Evet Erdoğan otoriterleşti

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara’ya büyükelçi atanması söz konusu olan John Bass’ın Başbakan Erdoğan’ın otoriterleştiği yolundaki sözlerine destek verdi. Bakanlık sözcüsü Psaki, Bass’ın sözlerinin, ABD’nin daha önce de açıkladığı Türkiye’ye yönelik endişeleri ve insan hakları raporu ile örtüştüğünü söyledi.

Yayınlanma: 17.07.2014 - 23:45
Abone Ol google-news

ABD’nin Ankara’ya atanacak yeni büyükelçisi John Bass’in, yeni görev yerine atanması için senatoda düzenlenen onay toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın otoriter bir eğilimde olup olmadığı sorusuna verdiği “Bu yönde bir kayma var, evet” yanıtına ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan destek geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Ankara’ya atanacak yeni büyükelçinin görüşünün, ABD’nin daha önce de açıkladığı Türkiye’ye yönelik endişeleri ve insan hakları raporu ile örtüştüğünü söyledi. Başkent Washington’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Psaki, Bass’in yorumunun ABD’nin görüşü ile tutarlı olduğunu belirtti. ABD’nin Türkiye’de demokrasi, temel özgürlükler ve insan haklarını desteklemeyi sürdüreceğini söyleyen Psaki, “Bu konularda bir eksiklik olduğunda biz kesinlikle endişemizi açıklarız. Bu dünyada başka ülkeler için de geçerli. Bass, Türkiye’de demokratik ilkelerin desteklenmesi konusunda güçlü bir ses olarak görev yapacak” diye konuştu.

Psaki, “Yani siz de Türkiye’de otoriter bir eğilim olduğu görüşüne katılıyor musunuz” sorusuna verdiği yanıtta da “Endişelerimizi daha önce de dile getirdik. İnsan haklarına saygı, medya özgürlüğüne saygı görmediğimiz zamanlarda bunları dile getirdik. Yıllık insan hakları raporunda da bunları belirttik” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler