'Adalet ararken tutuklandım'

Suruç'tan yaralı kurtulanlar, katliama ilşkin davada, bir kez daha adalet isteklerini dile getirdi...

Yayınlanma: 29.05.2018 - 20:27
Abone Ol google-news

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015’te terör örgütü IŞİD’in canlı bomba saldırısında, Kobani’ye oyuncak götürmek ve çocuk parkı yapmak isteyen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 33 kişinin yaşamını yitirmesi 100’den fazla kişinin yaralanmasıyla ilgili davaya Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın 5. duruşmasına sanık Yakup Şahin tutuklu bulunduğu cezaevinde SEGBİS ile katılırken, katliamdan yaralı kurtulanlar, Suruç Aileleri İnisiyatifi Üyeleri, Şanlurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz ve HDP’nin Şanlıurfa Milletvekili adayı Ayşe Sürücü de duruşmayı izledi. Söz alan mağdur ve müştekiler katliamda yaşamını yitiren Polen Ünlü’nün 3 Nisan’da kalp krizi geçirerek ölen annesi Şennur Ünlü’yü andı.

Katliamda yaralanan Volkan Uyar, “Yolda bebek mamaları dahi arandı. Ancak Amara Kültür Merkezi çevresinde hiçbir arama yoktu. Biz katliam gerçekleştiğinde yanan bedenleri kurtarmaya çalışırken, üzerimize gaz bombaları yağdırlar. Buna neden olanlar davada sanık olarak yargılanmalıdır” dedi.

Gösterin, nerede adalet?

Uğur Özkan’ın babası Mehmez Özkan da “Bizim çocuklarımızı korumayanlar burada bize karşı önlem alıyorlar. Geçen duruşmadan çıktığımızda askerler bize saldırdı. Arkanızda adalet mülkün temeli yazıyor. Adalet nerede bize göstermenizi istiyorum” diye konuştu.

Katliamda yaralanan ve davada ilk kez ifade veren Zindan Dorudemir, ise “ Hiç unutmayacağız o günü. Duruşmanın 5’inci celsesi ve ben henüz beyanda buluyorum. Çünkü bu dava için adalet aradığımdan dolayı tutuklandım. Bu davayı OHAL koşullarında hapishanede gazeteden takip edebildim. Nitekim hâlâ tutsak Suruç tanıkları var. Davaya katılmaları engelleniyor” diye konuştu. Müşteki avukatları ize ortak talepte bulunarak duruşmanın cezaevi kampüsünde değil, bir adliyede görülmesini Ankara 10 Ekim Gar Katliamıyla birleştirilmesini, sanığın duruşmalara bizzat getirilmesini talep etti.

Sanık Yakup Şahin ise “Eğer bir şey yaptıysam en ağır cezayı versinler. Zaten beni Ankara’daki patlamadan dolayı gözden çıkardılar. Kimseden adalet ve merhamet beklemiyorum. Ankara patlamasında ceza alacağımı biliyorum” dedi. Verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme sanığın duruşmaya bizzat getirilmesi ve davanın adliyede görülmesi taleplerini duruşma salonlarının küçük olması gerekçesiyle reddetti. Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 28 Ağustos’a erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler