Pelin Ünker ICIJ üyesi

Muhabirimiz Pelin Ünker, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’nun (ICIJ) üyesi seçildi.

Yayınlanma: 31.05.2018 - 11:11
Abone Ol google-news

Ünker, 83 ülkeden 200’ün üzerinde araştırmacı gazeteciden oluşan uluslararası araştırmacı gazetecilik ağına Türkiye’den dahil olan ikinci üye oldu.

Yeni üyeler, Arjantin’den Finlandiya ve Bolivya’ya, Avusturya’dan Portekiz ve Yemen’e 22 araştırmacı gazeteciden oluşuyor.

Ağ komitesi başkanı Minna Knus-Galán, komitenin yeni üyelerin gösterdiği becerilerden çok etkilendiğini belirterek “Sadece yüksek derecede mesleki standartlara sahip araştırmacı gazeteciler değil, aynı zamanda sınır ötesi soruşturma deneyimlerinde iyi birer takım üyesi olduklarını da kanıtladılar” dedi.

Panama Papers ve Paradise Papers araştırmalarının Türkiye ayağını yürüten Pelin Ünker, 6 Mayıs 2016 tarihinde ICIJ’nin Türkiye partneri seçilmişti. 1997’de Washington merkezli The Center for Public Integrity (Kamu Bütünlüğü Merkezi) tarafından kurulan ICIJ, Şubat 2017’de tamamen bağımsız bir kuruluş haline geldi.

Panama Belgeleri ile 2016 Pulitzer Ödülü’ne değer görülen ICIJ, off-shore yatırımların dünya genelinde suçluları ve yolsuzlukları nasıl gizlediğini kamuoyunun gündemine getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler