Film gerçek oluyor... ABD uzayda üs kurmaya hazırlanıyor

ABD uzayda askeri üs kurmak için düğmeye basacak.

Yayınlanma: 11.11.2017 - 20:08
Abone Ol google-news

Vostok uzay aracının seyahatinden bu yana “uzay programları” küresel güçler arasında adeta bir çekişme alanı haline geldi. Bu çekişme alanı artık ‘savaş hesapları’nın yapıldığı yer oldu.

Newsline’ın haberine göre, son olarak ABD Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Daire Başkanı Heather Wilson, gazetecilere verdiği demeçte, “Uzayı yeni savaş eylemlerinin gerçekleşeceği alan olarak görmeye başlıyoruz” dedi. Wilson, ABD Savunma Bakanlığına ve Kongre’ye sunduğu raporlarda, önümüzdeki yıl uzayla ilgili çalışmalar için Hava Kuvvetleri bütçesinin yüzde 20 oranında arttırmasını talep ettiğini açıkladı. Hava Kuvvetleri Daire Başkanı, ayrıca uzayda askeri bir üs kurmak için de çalışmalara başlayacaklarının sinyalini verdi. Washington’un 100 milyon dolar finansman sağlanması öngörülen Space Enterprise Consortium programının geçen hafta başlatıldığını belirten Wilson, “Bu program sayesinde uzayda daha çok deney yapmak ve imkânlarımızı yoğun bir şekilde genişletmek için uzayda modelleme yapacağız” dedi.

Güç uzaya bağımlı

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General David Goldfein ise, halkın ABD’li askerlerden uzayda üstünlük sağlamalarını beklediğini ve bu üstünlüğün ‘saldırı ve manevra özgürlüğü’ olduğunu aktardı. Uluslararası Araştırmalar Merkezi Havacılık ve Uzay Güvenliği Projesi Direktörü Todd Harrison ise “Askeri gücümüz artık uzaya bağımlıdır” dedi.

YODA’NIN REPLİĞİ DERS NİTELİĞİNDE

Temsilciler meclisi üyeleri ABD’nin uzay yarışında Rusya ve Çin’in gerisinde kalındığı gerekçesiyle eleştirilerde bulunuyordu. Karanlık ve aydınlık güçlerin galaksideki savaşını konu alan Star Wars’un (Yıldız Savaşları) karakterlerinden usta Yoda’nın “Korku, karanlık tarafa giden yoldur. Korku öfkeye; öfke nefrete; nefret ise acıya yol açar” repliği ise son dönemdeki ‘savaş hesapları’na cevap niteliğinde.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler