Acun Ilıcalı'nın FOX ve Zuhal Topal'a açtığı dava yeni gelişme

Acun Ilıcalı , FOX'ta yayınlanan "Zuhal Topal'la Sofrada" programının, TV8'de yayınlanan "Yemekteyiz" programından çalıntı olduğunu iddia ederek mahkemeye gitmişti. Mahkeme açılan davayla ilgili kararını açıkladı.

Yayınlanma: 16.01.2020 - 16:28
Abone Ol google-news

Medyafaresi.com'un haberi şöyle: Acun Medya ve TV8, FOX'ta yayınlanan Zuhal Topal'la Sofrada programının, TV8'de yayınlanan Yemekteyiz programından çalıntı olduğunu iddia ederek mahkemeye gitmişti. İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi kararını verdi ve Acun Ilıcalı'nın programın durdurulması talebini reddetti.

Dosya kapsamında mahkeme bilirkişi incelemesi talep etmişti. Mahkemenin atadığı bilirkişi heyeti incelemesini tamamladı ve raporunu mahkemeye sundu.

Medyafaresi.com'un edindiği bilgilere göre, bilirkişi raporunda, ilgili formatın eser sayılmaması nedeniyle koruma talep edilemeyeceği belirtildi. Dahası bilirkişi raporuna göre, TV8 ve Acun Medya'nın, böyle bir davayı açmak için hak sahibi olmadıkları da vurgulandı. Ayrıca Bilirkişi raporuna göre, detaylı olarak iki programın formatları ve görüntüleri incelenip karşılaştırıldı ve iki program arasında benzerlik olmadığı kanaatine varıldı.

Davanın açıldığı İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, 15 Ocak 2020 tarihindeki duruşmada kararını açıkladı ve Acun Medya ve TV8’i taleplerinde haksız bularak ve davayı reddetti.

ACUN ILICALI AÇIKLAMA YAPTI 

Acun Ilıcalı, bugün programın durdurulması talebinin mahkeme tarafından reddedildiği yönünde çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Ilıcalı'nın açıklaması şöyle: “Zuhal Topal’la Sofrada” programına karşı açtığımız dava reddedildi başlığıyla çıkan haberler gerçek dışıdır. Dava süreci devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler