İkiz bebeklerin babaları farklı çıktı

Vietnam’da ikiz sahibi çift, bebekleri arasında benzerlik olmadığını fark edince hastaneye giderek DNA testi yaptırdı. Ama sonuç beklediklerinden oldukça farklı çıktı...

Yayınlanma: 08.03.2016 - 16:33
Abone Ol google-news



Ülkenin kuzeyindeki Hoa Binh eyaletinde yaşayan çift, iki yaşına gelen çocuklarının birbirlerine en ufak benzerlik göstermediğini fark edince DNA testi yaptırmaya karar verdi.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, çift hastanede bebeklerin karıştırılmış olması ihtimalinden korkarak hastaneye başvurdu. Zira çocuklar birbirlerine hiç benzemiyordu. Örneğin çocuklardan biri gür ve dalgalı saçlı, diğeri ise seyrek ve düz saçlıydı.

Testinin sonucu korktukları gibi çıkmadı ancak çift daha da kötü bir sonuçla karşılaştı.

Zira DNA testi, çocukların annelerinin aynı, babalarının ise farklı olduğunu söylüyordu.

ÇOK NADİR GÖRÜLEN BİR VAKA

Farklı babalardan dünyaya gelen ikiz bebekler oldukça nadir görülen bir durum. Hatta bu olay Vietnam’da yaşanan ilk örnek.

Tıpta “Biparental twins” olarak adlandırılan vakada, annede oluşan iki yumurta ayrı spermler tarafından döllendiğinde ikizler farklı babalara sahip olabiliyor.

Kadının yumurtası 12 ila 48 saat, erkeğin spermi ise 7 ila 10 gün canlı kalabiliyor. Dolayısıyla bir kadının kısa zaman aralığında iki farklı erkekle cinsel birleşme yaşaması sonucu nadir görülen bu tür gebelikle karşı karşıya kalınabiliyor.  

DAHA ÖNCE TÜRKİYE’DE DE YAŞANDI

İstanbul’da 2010 yılında meydana gelen olayda ikiz bebek sahibi çift aynı Vietnam’daki olaya benzer şekilde bebeklerin birbirlerine benzememesi sonucu şüphelenerek DNA testi yaptırdı. Babaların farklı olduğunun anlaşılması üzerine çiftin mahkemeye gitmesiyle olay basına yansımıştı.

Doktorların "Milyonda bir olur" dediği ve Türkiye'de ilk kez görülen olayda baba boşanma davası açmış ve kendisinden olmayan çocuğu da nüfusundan düşürmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler