İyi ki doğdun dünya

22 Nisan, 1970’ten beri dünyanın sembolik doğum günü.

Yayınlanma: 18.04.2017 - 21:55
Abone Ol google-news

Dünya Günü, dünyanın karşı karşıya olduğu çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla her yıl 22 Nisan’da özel bir gün olarak kutlanıyor. ABD merkezli “Dünya Günü Ağı” (Earth Day Network - www.earthday.org), tüm dünyada bu konuda organize edilen etkinlikler için bir koordinasyon ve şemsiye oluşturarak çevre hareketini destekliyor. Aynı zamanda dünyanın gelecek nesiller için korunması amacı ile çevresel hareketin genişletilmesi, çeşitlendirilmesi ve harekete geçirilmesi hedefleniyor.

“Dünya Günü”nün bu yılki teması “Çevre ve İklim Okur - Yazarlığı”. Bu çerçevede “Çevre ve İklim Okur - Yazarlığı” temasının özellikle çocuklara ve gençlere eğitim yolu ile aktarılması, gezegenin korunması için gelecek nesillerin bu konuda bilgilendirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik dünyanın her bölgesinde etkinlikler düzenlenecek.

Öğrencilere atölyeler

İnformel Eğitim-çocukistanbul tarafından geliştirilip uygulanan, kimya şirketi BASF ve Alligator Boya’nın desteği ile gerçekleştirilen, “2017 Dünya Günü” temasıyla da paralellik gösteren “Gezegenimizin Bir Mesajı Var!” programı kapsamında yapılacak atölyeler; ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin, günlük yaşam içinde yer alan istek ve ihtiyaçların gezegenimize etkisine, gezegenimizin sorunları ile bu sorunların kaynakları ve nedenleri üzerinde düşünülmelerini amaçlıyor. Aynı zamanda atölyeler, öğrencilerin sürdürülebilirlik kavramı ile tanışarak, gezegenimizin korunması, gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılması için bilinç ve farkındalık kazanmalarını, bilim ve sanatı birleştirerek, grafik tasarım aracılığı ile “Daha Yaşanabilir Bir Dünya İçin” kendi tasarladıkları bir dünya küresi üzerinden, kendi sürdürülebilirlik mesajlarını vermelerini hedefliyor. Proje ile ilkbahar döneminde 800 çocuk ve gence ulaşılması hedefleniyor.

Proje kapsamında atölye çalışmaları, 22 Nisan’da gerçekleşecek.

Çocuklardan mesajlar

* Biz bu dünyanın misafirleriyiz, dünyamız bizi çok iyi ağırladı şimdi sıra bizde. (4. sınıf)

* Dünyaya çok yükleniyoruz, onu çok yoruyoruz. En sonunda bitiriyoruz… Ben ve birçok insan buna hazır değiliz… (7. sınıf)

* Bizden sonraki insanların da bir dünyası olmalı. (4. sınıf)

* Yaptıklarımızı gelecek nesilleri düşünerek yapmalıyız ancak böylece gezegenimizin sürdürülebilirliğini arttırabiliriz. (8. sınıf)

* Dünyamız yaşlanıyor ve bizim dünyamız yaşlanmasın diye yapabileceklerimiz var. (3. sınıf)

* Yaşamımız gezegenimizi etkiler, sebebi ise hırsımız ve açgözlülüğümüz!!! (7. sınıf)

* Biz dünyada yaşıyoruz ve dünyayı kurtarmak bizim elimizde. Yeni nesillerin yaşayabilmesi için dünya sağlıklı olmalı… (4. Sınıf)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler